search
Netflix-serie 'The Crown' vindt weer een cruciaal castlid
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Crown' vindt weer een cruciaal castlid

Het vijfde seizoen van The Crown heeft een grote nieuwe naam toegevoegd.

Netflix bouwt naar het vijfde seizoen van The Crown. De opnames daarvan zijn vorige maand dan eindelijk van start gegaan en nu blijkt dat de serie langzaam meer details kan onthullen.

Waar we al verschillende eerste blikken op een aantal acteurs en actrices kregen, is nu onthuld dat Natascha McElhone de rol van Penny Knatchbull mag spelen. Zij is een hechte vriendin van Prince Phillip en was in het echte leven een van de dertig mensen die eerder dit jaar zijn begrafenis bijwoonden.

Nieuwe cast
Dit vijfde seizoen is de cast volledig vernieuwd. Actrice Imelda Staunton voert de boel ditmaal aan als de nieuwe Queen Elizabeth II, een rol die ze overneemt van Olivia Colman. Verder is Jonathan Pryce nu te zien als Prince Phillip en speelt Lesley Manville de rol van Princess Margaret.

Dit seizoen is ook acteur Jonny Lee Miller te zien als premier John Major en zien we Elizabeth Debicki in de rol van Princess Diana. Olivia Williams zal te zien zijn als Camilla Parker Bowles.

Het vijfde seizoen van The Crown wordt het op een na laatste van de dramaserie. Dat komt vooral omdat wat showrunner Peter Morgan betreft, er minstens tien jaar tussen gebeurtenissen en de serie moeten zitten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen