search
Fans van 'Friends' zijn boos op Chinese censuur
Series / Nieuws

Fans van 'Friends' zijn boos op Chinese censuur

In China zijn niet alle afleveringen van Friends vrijgegeven, wat tot boosheid geleid heeft.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afleveringen van Friends worden gecensureerd in China. Fans vinden dat maar niets.

De cast van Friends kwam vorig jaar bij elkaar voor een speciale aflevering op HBO Max. Daarin spraken ze over de goede tijden en gelukkige herinneringen die ze koesteren aan hun tien seizoenen durende serie. Maar fans in China blijken de afleveringen niet in hun geheel te kunnen zien.

Friends-censuur
Chinese streamingdiensten censureren delen van de serie. Er zijn afleveringen en complete verhaallijnen verwijderd. Reuters meldt dat het gaat om content die LHBTIQA+ verhaallijnen omvat.

Na enige tijd van afwezigheid, werd Friends beschikbaar gemaakt op Chinese streamingdiensten als Tencent, iQiyi, Youku en Bilibili. Daar zagen fans dat bepaalde verhaallijnen verwijderd zijn en vertalingen soms gewoon veranderd. Zo hoor je Ross niet meer vertellen over hoe zijn echtgenote lesbienne was en gaat Joey niet naar een stripclub, maar gaat hij 'spelen'.

Op het Chinese Weibo, een soort Twitter, uiten fans hun ongenoegen. "Ik boycott deze gecastreerde versie van Friends resoluut", schrijft iemand. Een ander noemt het "bevuiling"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen