search
Deze oorlogsfilm staat al een jaar in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Deze oorlogsfilm staat al een jaar in de Netflix Top 10

Al 12 maanden blijft deze Nederlandse film hardnekkig in de wereldwijde top hangen.

In juni 2021 kwam de Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde uit in de Nederlandse bioscopen en wist het binnen de eigen landsgrenzen best aardig te doen. Dat de film het in het buitenland zó enorm goed zou doen, hadden maar weinigen verwacht.

Vanaf 15 oktober 2021 was de Nederlandse film te zien bij Netflix onder de Engelse naam The Forgotten Battle. Een goede WO2-film doet het al snel goed bij een wereldpubliek, en mogelijk hielp de aanwezigheid van Tom Felton onder de castleden ook een handje.

Puntje bij paaltje, de film prijkt nu al twaalf maanden in de internationale Netflix Top 10 voor niet-Engelse films. Meer dan zestig miljoen uur werd de film gekeken gedurende de eerste 28 dagen, dat de film beschikbaar was op de streamingdienst.

Synopsis
In november 1944 vechten duizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar over de Zeeuwse eilanden. Verschillende verhaallijnen over Nederlandse verzetsmensen, Engelse soldaten en een Zeeuwse meisje kruisen elkaar in de aanloop van de 'vergeten strijd'.

In de Slag om de Schelde stierven meer dan 10.00 mensen, en dat was niet voor niets. De slag bleek doorslaggevend te zijn voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, wat het vreemd maakt dat het zo lang heeft geduurd tot er een film over is gemaakt.

Bekijk de film (opnieuw) bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen