search
Is Netflix langzaam van een streamingdienst naar een gaming-platform aan het veranderen?
Series / Nieuws

Is Netflix langzaam van een streamingdienst naar een gaming-platform aan het veranderen?

Uit verschillende vacatures blijkt dat Netflix bezig is met het ontwikkelen van een 'triple A-game'

Hoewel we Netflix tegenwoordig natuurlijk kennen als één van de meest succesvolle streamingdiensten, zou het zomaar kunnen dat het platform zich over een tijdje vooral zal gaan focussen op games.

Uit verschillende vacatures blijkt dat Netflix bezig is met het ontwikkelen van een 'triple A-pc-game'. Er staat onder andere een vacature open voor game director. Ook zoekt Netflix naar een art director, een ervaren technical director, een live service analyst en een lead engineer voor de gamestudio in Los Angeles.

De toekomstige game director zal hoogstwaarschijnlijk veel gaan samenwerken met Chacko Sonny. Hij was eerder executive producer bij Overwatch 2 en leidt tegenwoordig de gamestudio van Netflix in Los Angeles.

Wat voor game gaat het worden?
Het is nog niet duidelijk met wat voor game Netflix bezig is, maar er zijn een aantal aanwijzingen. In vrijwel alle vacatures staat dat de sollicitanten ervaring moeten hebben met het 'ontwikkelen van thirdpersonshooters en met het werken aan liveservicegames'. In de vacature voor leadengineer staat ook dat er gewerkt gaat worden aan een 'thirdperson-actie-roleplayinggame'. Maar wat het eindproduct precies gaat worden blijft dus nog een raadsel.

Netflix onthulde vorige maand ook bezig te zijn met smartphone games. Momenteel biedt het bedrijf 35 smartphone spellen aan en er zijn er 55 in ontwikkeling. Waarschijnlijk zullen Netflix-series dienen als de basis voor deze games.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen