search
Deze originele 'Star Trek'-acteur duikt verrassend op in 'Picard'
Series / Nieuws

Deze originele 'Star Trek'-acteur duikt verrassend op in 'Picard'

'Star Trek: Picard' komt tot aan het einde toe met verrassende verschijningen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard mag gerust als triomftocht betiteld worden. De serie zelf scoort 98% op Rotten Tomatoes. De laatste aflevering heeft maar liefst een ijzersterke 100% gekregen. Al met al een meer dan waardige afsluiting.

Daarnaast hebben de fans in de slotaflevering nòg een oude bekende mogen verwelkomen. Hoewel hij niet te zien was, is duidelijk om wie het ging: de stem was namelijk van Pavel Chekov (Walter Koenig).

Geen toeval


Er is sprake van een noodoproep door de president van de United Federation of Planets, genaamd Anton Chekov. Hierin citeert de president "mijn vader", en zeer waarschijnlijk is dit Pavel Chekov. Koenig speelt met andere woorden de zoon van zijn personage in Star Trek: The Original Series.

De voornaam Anton is evenmin toevallig. De acteur Anton Yelchin, die in 2016 bij een tragisch ongeluk om het leven kwam, speelde Chekov immers in de filmtrilogie van J.J. Abrams.

Ode brengen


In een interview met Collider lichtte showrunner Terry Matalas de verschijning van Koenig toe. Matalas: "Ik wilde in een ode brengen één van de acteurs uit de eerste 'Star Trek', vanuit het idee dat dit wel eens mijn laatste Star Trek-project zou kunnen zijn".

"Het liefst had ik hem [Walter Koenig] voor de camera gehad. Door beperkingen wat betreft tijd en budget ging dat niet door. We zijn er wel in geslaagd deze geweldige voice-over te brengen," aldus Matalas.

Gezien de enthousiaste reacties op het slotseizoen mag gezegd worden dat Matalas in zijn opzet geslaagd is.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen