search
Waarom Netflix seizoen 3 van 'The Witcher' doormidden knipt
Series / Nieuws

Waarom Netflix seizoen 3 van 'The Witcher' doormidden knipt

Waarom krijgen de kijkers niet het hele seizoen in één keer te zien?

Seizoenen gesplitst uitzenden is niet zo heel ongebruikelijk. Denk hierbij aan Outlander. Het nieuwste seizoen van The Witcher blijkt ook gesplitst uitgezonden te gaan worden.

Vanaf 29 juni zijn de eerste vijf afleveringen te streamen. De resterende drie afleveringen zijn vanaf 27 juli te zien, ongeveer een maand later dus. Dit valt natuurlijk op, en hieronder een aantal mogelijke redenen.

Type serie


De VFX nemen voor een fantasyserie nu eenmaal veel tijd in beslag. In december 2022 sprak maker Lauren Schmidt Hissrich met Collider en gaf aan dat het seizoen nog in post-productie was.

Op dat moment had men nog zo'n acht maanden te gaan. Er was op dat moment geen sprake van het splitsen van het seizoen. Sterker nog, volgens Schmidt Hissrich was het streven om een compleet seizoen af te leveren. De startdatum van eind juli voor de laatste drie afleveringen zou met andere woorden een gevolg kunnen zijn van het langdurige post-productieproces.

Marketingoverwegingen


Marketingoverwegingen vormen een andere verklaring. Per slot van rekening kreeg seizoen 2 de nodige kritiek. Daarnaast werd de prequelserie The Witcher: Blood Origin ook nog eens slecht ontvangen.

Tot slot vormt het nieuwe seizoen tevens Henry Cavill's laatste verschijning als Geralt van Rivia. Het is goed voorstelbaar dat de makers wat extra belangstelling willen wekken voor The Witcher middels een 'tweede première'. Ook krijgt Cavill op die manier een passend afscheid.

Of er sprake is van een bewuste strategie of niet, menigeen zit met smart te wachten op het vervolg van de fantasyserie. Het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher start op 29 juni op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen