search
Deze Hollywoodster werd geweigerd voor 'Baywatch': te oud!
Series / Featured

Deze Hollywoodster werd geweigerd voor 'Baywatch': te oud!

De topacteur was een zekerheidje voor het eerste seizoen van Baywatch, maar kreeg de rol niet.

In 1989 verscheen het eerste seizoen van de serie Baywatch waarin namen als David Hasselhoff en Erika Eleniak de show stelen. Een andere belangrijke rol was er voor Brandon Call die Hobie Buchannon speelde.

Hobie is de zoon van Mitch Buchannon, de strandwacht van Hasselhoff. Call speelde de rol slechts kort, aangezien hij later werd vervangen door Jeremy Jackson. Call mag echter van geluk spreken, aangezien zijn aandeel bijna werd toebedeeld aan niemand minder dan Leonardo DiCaprio.

DiCaprio als Hobie


DiCaprio was in die periode nog helemaal niet bekend. Rollen in films als What's Eating Gilbert Grape? en The Basketball Diaries volgden pas enkele jaren later. Toch was Hasselhoff niet overtuigd.

Op 15-jarige leeftijd deed DiCaprio auditie voor de strandserie en volgens Michael Berk, een van de producenten van Baywatch, stond DiCaprio klaar om te tekenen voor de serie. In gesprek met The Hollywood Reporter liet Berk weten dat het toch niet doorging.

Te oud


"We hadden DiCaprio eigenlijk al binnen. Hij werd bijna gecast," vertelde Berk. "Maar David vond dat hij te oud was om zijn zoon te spelen."



Gelukkig voor DiCaprio ging de casting niet door. Van Brandon Call hoorden we later zeker nog wel iets. Hij speelde namelijk de hoofdrol in de serie Step by Step. Tegenwoordig horen we nog weinig van hem.

Critters 3


De carrière van DiCaprio is van heel andere orde. Na te zijn afgewezen voor Baywatch belandde hij in de horrorfilm Critters 3. Geen hoogvlieger, maar mogelijk wel een betere keuze. De rest is bekend en binnenkort zien we hem in Killers of the Flower Moon van Martin Scorsese.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen