search
'Game of Thrones'-actrice Emilia Clarke maakte 'Harry Potter'-acteur zenuwachtig
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice Emilia Clarke maakte 'Harry Potter'-acteur zenuwachtig

Matthew Lewis was doodsbang om samen te werken met Emilia Clarke.

Hoewel acteur Matthew Lewis sindsdien in vele andere films heeft gespeeld, zullen de meeste mensen hem kennen als Neville Longbottom in de Harry Potter-films. Aan het begin van zijn verdere carrière speelde hij de vriend van Game of Thrones-actrice Emilia Clarke, maar daar keek hij van tevoren niet naar uit.

Toen zijn rol in de Harry Potter-franchise voorbij was, had Lewis meer dan genoeg vertrouwen in zijn acteerkwaliteiten en dook hij enthousiast in nieuwe projecten. Dat was totdat hij hoorde dat hij in een van zijn nieuwe films, Me Before You uit 2016, de vriend zou spelen van niemand minder dan Emilia Clarke.

Vriendelijk


Lewis had uiteraard Game of Thrones gezien en dat maakte hem nerveus om met de actrice samen te werken. Na seizoenen lang te hebben gezien hoe Clarke haar draken en legers in gevechten leidde, maakte de gedachte aan het portretteren van haar partner de jonge acteur bang.

Gelukkig had de acteur na de opnames niets dan lof voor zowel de persoonlijkheid als de prestaties van Emilia Clarke: "Ze is zo vriendelijk en zo fijn om bij in de buurt te zijn. Vanwege haar rol van Khaleesi in Game of Thrones was ik natuurlijk erg nerveus om met haar samen te werken".

Leuke sfeer


"Maar ze is zo getalenteerd en zo ontwapenend dat het een plezier is om met haar te werken! Ik denk dat ze prachtig werk heeft geleverd in deze film", vertelde Lewis.



Ondanks zijn aanvankelijke angst om tegenover de Game of Thrones-ster te acteren, realiseerde Lewis zich al snel dat samenwerken met Clarke heel gemakkelijk en leuk zou worden: "De hele sfeer op de set werd door haar bepaald. Het was gewoon een heel leuke sfeer - we mochten dingen uitproberen, en het voelde gewoon heel comfortabel", legde de acteur uit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen