search
Drie ijzersterke misdaadthrillers op Prime Video die je gezien moet hebben
Series / Featured

Drie ijzersterke misdaadthrillers op Prime Video die je gezien moet hebben

Uitstekend gewaardeerd, maar minder bekend: ijzersterke misdaadseries op Prime Video.

Wie in de catalogus van Prime Video snuffelt, kan zomaar verrast worden. Wat het crime genre betreft valt er genoeg te streamen. Hieronder een overzicht van drie series die je in zijn geheel kunt bekijken.

Keiharde Napolitaanse maffia, een wel erg aparte seriemoordenaar en een bijna surrealistische neo-noir: er is duidelijk voor elk wat wils. Op Rotten Tomatoes zijn de kijkers er stuk over stuk over te spreken.

Gomorra: La Serie


Deze vijf seizoenen tellende misdaadserie gaat over Ciro Di Marzio (Marco D'Amore) en speelt zich af in de Napolitaanse wijk Scampia. Ciro hoort bij de georganiseerde misdaad en is lid van de Camorra-maffiafamilie.

Samen met zijn vrouw Immacolata (Pia Maria Calzone) navigeert hij de onderlinge strijd in de onderwereld van Napels.

Rotten Tomatoes: 93%

Kijk hier.

Too Old to Die Young


Filmmaker Nicholas Winding Refr is bekend om zijn Pusher-trilogie, Bronson en Valhalla Rising. Deze miniserie van zijn hand telt tien afleveringen en gaat over Miles Teller (Martin Jones), een getraumatiseerde politieagent. Hij raakt verzeild bij de Yakuza, en tot overmaat van ramp krijgt hij te maken met de crimineel die zijn partner doodschoot.

Rotten Tomatoes: 75%

Kijk hier.



Dahaad


'Dahaad' betekent 'brul' en gaat over Anjali Bhaati (Sonakshi Sinha), een politie-agente in het dorp Mandawa in Rajasthan (Noord-India). Ze komt er achter dat door heel Rajasthan maar liefst 27 vrouwen spoorloos zijn verdwenen. Gaandeweg ontdekt ze dat er sprake is van een seriemoordenaar die op zoek blijkt naar een echtgenote.

Rotten Tomatoes: 84%
Kijk hier.

Meer Dahaad?


Seizoen 1 biedt een afgerond verhaal en kan dus op zichzelf bekeken worden. Wel heeft India Today onlangs bericht dat er een akkoord is voor een tweede seizoen van de populaire Indiase serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen