search
Het immense budget van 'Masters of the Air' knalt werkelijk door het dak
Series / Featured

Het immense budget van 'Masters of the Air' knalt werkelijk door het dak

Apple TV+ besteedde vele miljoenen aan de grote oorlogsserie die begin 2024 verschijnt.

Gisteren verscheen eindelijk de eerste trailer voor de serie Masters of the Air die in een adem genoemd mag gaan worden met de eerdere miniseries Band of Brothers en The Pacific. Althans, het productiebudget voorspelt een serie van dezelfde kwaliteit.

De kosten zijn niet officieel bevestigd, maar die schijnen flink te zijn opgelopen. Zo gaf Deadline aan dat "de productiekosten van de tien afleveringen meer dan $200 miljoen bedragen" en The Hollywood Reporter schreef dat de kosten uitkomen op $250 miljoen.

$300 miljoen


Op onder meer Wikipedia wordt zelfs een productiebudget van $300 miljoen genoemd en als dat bedrag klopt, dan kostte iedere aflevering zo'n $30 miljoen om te maken. Gek is dat overigens niet.

De serie heeft een aantal grote en talentvolle namen met Austin Butler, Barry Keoghan en Callum Turner en regisseurs als Cary Joji Fukunaga en Tim Van Patten zijn waarschijnlijk ook niet goedkoop. Daarnaast bevat de serie veel visuele effecten doordat de serie zich vaak in de lucht afspeelt onder barre oorlogsomstandigheden.

Duurste serie?


De serie behoort uiteraard tot de duurste series ooit gemaakt. De recente serie The Lord of the Rings: Rings of Power spant echter de kroon met een gemiddeld productiebudget van $58 miljoen per aflevering.



Ook de series Citadel ($50 miljoen), Stranger Things seizoen 4 ($30 miljoen), WandaVision ($25 miljoen), House of the Dragon ($20 miljoen), The Pacific ($20 miljoen), One Piece ($17 miljoen), The Mandalorian ($15 miljoen) en See ($15 miljoen) waren per aflevering erg prijzig.

Apple TV+


Vanaf 26januari zie je de serie op Apple TV+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen