search
Netflix past het dubieuze gedrag van het originele personage Sokka aan in 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Netflix past het dubieuze gedrag van het originele personage Sokka aan in 'Avatar: The Last Airbender'

Het personage Sokka zal beter op zijn woorden letten in de live-action 'Avatar: The Last Airbender'.

Avatar: The Last Airbender keert binnenkort terug op ons scherm, dit keer in een live-action versie. Om fans tevreden te houden blijft de serie voor het grootste deel trouw aan de bron, maar het goede aan een nieuwe adaptatie is dat er ook dingen veranderd kunnen worden die minder goed werkten.

In een interview met Entertainment Weekly hebben Kiawentiio (Katara) en Ian Ousley (Sokka) laten weten dat er in de nieuwe serie aanpassingen zijn gedaan aan het personage Sokka. Volgens hen zaten er in de originele serie momenten waarop Sokka seksistische opmerkingen maakte, waar in de live-action serie geen plaats voor was.

Dubieus


Toen Ousley in het interview de observatie maakte dat realisme in live-action altijd zwaarder weegt dan in animatie, onthulde Kiawentiio het volgende: "Ik heb het gevoel dat we ook het element van hoe seksistisch [Sokka] was eruit hebben gehaald. Ik heb het gevoel dat veel momenten in de originele serie dubieus waren".

Ousley zei vervolgens: "Er zijn dingen die zijn omgeleid, alleen maar omdat het misschien een beetje anders zou spelen [in live action]". Op Reddit zijn de seksistische opmerkingen van Sokka al langer het onderwerp van debat, waar gehele threads zijn toegewijd aan voorbeelden hiervan.

Release


Voordat zijn personage een groei doormaakte, maakte de originele Sokka bijvoorbeeld opmerkingen zoals "Meisjes zijn beter in het repareren van broeken dan jongens, en jongens zijn beter in jagen en vechten". Dit soort opmerkingen zullen we dus hoogstwaarschijnlijk niet in de nieuwe serie tegenkomen.



Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen