search
In 'Sex and the City' werd het plot zomaar aangepast: tegen wie sprak Carrie eigenlijk?
Series / Nieuws

In 'Sex and the City' werd het plot zomaar aangepast: tegen wie sprak Carrie eigenlijk?

'Sex and the City' maakte een stilistische verandering, die bij kijkers tot verwarring zorgde.

Sex and the City was eind jaren 90 en aan het begin van deze eeuw een van de meest populaire series van HBO. Nog steeds heeft de serie veel fans, en in 2021 kwam zelfs de spin-off And Just Like That… uit.

Als je de hele serie gezien hebt, zal je misschien een verschil zijn opgevallen tussen de vroege en de latere seizoenen. De makers hebben op een gegeven moment namelijk een grote verandering gemaakt.

Vierde wand


In Sex and the City volgen we de levens van vier vrouwen in New York City. We zien hoe ze met hun alledaagse problemen omgaan, terwijl ze op zoek zijn naar de perfecte partner.

In het eerste seizoen van de serie breekt hoofdpersonage Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) regelmatig de vierde wand door direct tegen de camera te praten. Dit is een techniek die je bijvoorbeeld kunt kennen uit series als The Office en Fleabag.

Negatieve feedback


Het doorbreken van de vierde wand kan ervoor zorgen dat de kijker een persoonlijke band voelt met een personage. In Sex and the City besloten de makers echter al snel om hiermee te stoppen.



De manier waarop deze techniek in het seizoen werd gebruikt kreeg namelijk vrijwel alleen maar negatieve feedback. Kijkers werden erdoor uit het verhaal gehaald. Ook vond regisseur Michael Patrick King dat het Carrie als personage minder sympathiek maakte.

Verwarring


Daarom werd de techniek in de seizoenen die daarna kwamen weggelaten. Dit zorgde echter wel voor verwarring bij kijkers. Want als Carrie ineens niet meer tegen de camera praat, tegen wie had ze het dan al die tijd?

Hoewel het dus een bewuste keuze was, kwam het op sommige kijkers over als een plotgat. Bekijk Sex and the City op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen