search
Waarom? De nieuwste Marvel-serie op Disney+ verliest zijn 100%- score op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Waarom? De nieuwste Marvel-serie op Disney+ verliest zijn 100%- score op Rotten Tomatoes

Sinds de première stond de Tomatometer rotsvast op 100%, maar de wijzer is nu groen uitgeslagen.

X-Men '97 viel uitstekend in de smaak bij zowel de kijkers als de critici. De laatsten gaven unaniem hoge beoordelingen, wat in eerste instantie voor een ijzersterke 100% zorgde.

Het vervolg op de animatieserie uit de jaren 90 was overduidelijk aan een triomftocht bezig. Eén negatieve beoordeling heeft de score echter omlaag gehaald.

Niche-publiek


Het betreft een recensie door Peter Martin van Screen Anarchy. Zijn voornaamste punt van kritiek is dat de serie vooral nostalgisch van aard is en om die reden vooral geschikt is voor een niche-publiek. Dit publiek bestaat naar zijn mening vooral uit "kijkers die kinderen waren in de jaren 90 en die graag wat meer verhalen uit die wereld willen zien".

Ook de visuele vormgeving is naar de mening van de criticus niet erg anders dan de 'blokkerig' getekende personages in de jaren 90, "maar dan in 4K beeldkwaliteit". Martin complimenteert de afleveringen als zijnde goed geschreven, maar daar blijft het wat hem betreft bij.

Nog steeds uitstekend


Van de 49 recensies die op het moment van schrijven te zien zijn op Rotten Tomatoes is dit de enige die niet onverdeeld positief is. Dit mag de pret uiteraard niet drukken, aangezien een score van 98% van de critici nog steeds uitstekend is. De kijkers geven 93% dus de meerderheid smult duidelijk van de nieuwe avonturen in de wereld van Marvel.



X-Men '97 kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Volg je X-Men '97? Zijn de nieuwe afleveringen vergelijkbaar met de eerdere reeks, X-Men: The Animated Series?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen