search
Deze Marvel-serie had veel potentie, maar was met 27 procent op Rotten Tomatoes een enorme flop
Series / Specials

Deze Marvel-serie had veel potentie, maar was met 27 procent op Rotten Tomatoes een enorme flop

'Helstrom' was een grote flop en was na één seizoen geannuleerd, te zien op Disney+.

Het publiek en critici hebben niet altijd dezelfde mening over een serie. Dit is het geval bij de Marvel-serie Helstrom, dat een veel lagere score kreeg van de critici. Helstrom is een superheldenserie gemaakt door Paul Zbyszewski, die ook de showrunner van de serie is.

Helstrom is gebaseerd op de Marvel Comics-personages Daimon en Satana Helstrom. De broer en zus worden gespeeld door Tom Austen en Sydney Lemmon. Elizabeth Marvel, Robert Wisdom, June Carryl, Ariana Guerra en Alain Uy spelen ook mee in de serie.

Verhaal


Helstrom volgt broer en zus Daimon en Ana Helstrom, de kinderen van een krachtige seriemoordenaar, die een gecompliceerde familiegeschiedenis hebben en op jacht gaan naar het slechtste van de mensheid. Ze ontdekken dat ze geërfde bovennatuurlijke krachten hebben.

Terwijl hun moeder geïnstitutionaliseerd is, volgen Daimon en Ana verschillende wegen om met hun duistere verleden om te gaan. Daimon wordt een ethiekprofessor en bestrijdt in het geheim demonen, terwijl Ana zich voordoet als curator in een veilinghuis en op zoek gaat naar mensen die anderen schade berokkenen. De serie volgt hun reis terwijl ze zowel externe bedreigingen als de demonen binnenin zichzelf confronteren.

Franchise


Helstrom was gepland als de eerste serie in Marvel Television's Adventure into Fear-franchise, dat zou bestaan in hetzelfde universum als de andere series van Marvel maar niet zou samenkomen met de films of televisieseries in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Bij de release beweerde Zbyszewski dat Helstrom geen deel uitmaakte van het MCU.



Naast Helstrom stond ook een serie over Ghost Rider gepland, maar die werd al snel geannuleerd. Er waren eerst nog plannen om andere series te maken in de Adventure into Fear-franchise, maar uiteindelijk werd de ontwikkeling van verdere series stopgezet in december 2019 toen Marvel Television werd gesloten.

Flop


Helstrom eindigde uiteindelijk op een flop en werd na één seizoen al geannuleerd. Het heeft een score van 27% op Rotten Tomatoes met het oordeel van de critici op de website die luidt: "De sterke visuele effecten van Helstrom kunnen het niet redden van het feit dat de personages simpelweg niet interessant genoeg zijn om hun bekende setting te overwinnen."



Het publiek was wel positiever over de serie, die een publiekscore heeft van 71%. En de critici waren niet alleen negatief, maar ook wat positief over de visuele effecten van de serie. Maar dit was niet genoeg om Helstrom te redden.

Kijken?


Toch zin om Helstrom te zien? Je kan alle tien afleveringen van de serie bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen