search
Met een bijna perfecte 98% is het zonde als je dit verborgen pareltje van HBO aan je voorbij laat gaan
Series / Specials

Met een bijna perfecte 98% is het zonde als je dit verborgen pareltje van HBO aan je voorbij laat gaan

'I May Destroy You' is gecreëerd, geschreven, mede-geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door Michaela Coel.

Britse actrice Michaela Coel heeft intussen een mooie carrière opgebouwd. Ze werd bekend door haar sitcom Chewing Gum, die ze gemaakt heeft en ook in speelt, maar haar andere serie I May Destroy You heeft misschien wel nog een grotere impact gehad op haar carrière. Het werd beschouwd als een van de beste series uit 2020 en heeft een bijna perfecte score op Rotten Tomatoes.

I May Destroy You is gecreëerd, geschreven, mede-geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door Coel, die ook de hoofdrol speelt in de miniserie. Ze speelt de rol van Arabella, een jonge schrijfster die in de publieke belangstelling staat en ernaar streeft haar leven opnieuw op te bouwen nadat ze verkracht is. De serie speelt zich af in Londen met een overwegend zwart-Britse cast.

Verhaal


In I May Destroy You volgen we Arabella (Coel), een jonge Twitter-ster die schrijver werd en roem verwierf met haar debuutboek Chronicles of a Fed-Up Millennial en openbaar wordt gevierd als een icoon van de Millennials. Terwijl ze worstelt om een deadline voor haar tweede boek te halen, neemt ze een pauze van haar werk om met vrienden af te spreken voor een avondje uit in Londen.

De volgende ochtend worstelt ze om zich te herinneren wat er met haar gebeurd is, maar ze probeert zich de gebeurtenissen van de avond te herinneren met hulp van haar vrienden Terry (Weruche Opia) en Kwame (Paapa Essiedu). Arabella begint geleidelijk terug te weten wat er die nacht gebeurd is. Ze wordt verkracht, wat haar leven onomkeerbaar verandert en ze wordt gedwongen alles te heroverwegen, inclusief haar carrière, vrienden en familie.

Prijzen


Volgens Metacritic was I May Destroy You de meest geprezen televisieserie van 2020 en het werd door The New York Times beschreven als "de perfecte serie voor een angstige wereld." Het won heel wat prijzen waaronder de BAFTA's voor Beste Miniserie, Beste Regisseur: Drama, Beste Schrijver: Drama en Beste Actrice. De serie ontving ook negen nominaties bij de Emmy Awards en won er twee, waaronder die voor Outstanding Writing voor Coel.



Op Rotten Tomatoes waren de critici ook heel positief. I May Destroy You heeft een bijna perfecte score van 98% op de website. Het kritische consensus van de website luidt: "I May Destroy You is tegelijk moedig en subtiel, waarbij het trauma van seksueel misbruik wordt ontward met donkere humor en momenten van diep ongemak, allemaal bijeengehouden door het onmiskenbare talent van Michaela Coel."

Kijken?


Je kan alle afleveringen van I May Destroy You bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Lijkt jou de serie I May Destroy You leuk?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen