search
Overweldigend slecht ontvangen scifi-serie op Netflix: 8% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Overweldigend slecht ontvangen scifi-serie op Netflix: 8% op Rotten Tomatoes

'The I-Land' is een van de slechtste Netflix-series ooit gemaakt.

Lost was een succesvolle serie over een groep die wordt gedumpt op een prachtig onbewoond eiland en de makers van de sci-fiserie The I-Land, die sinds 2019 op Netflix te zien is, probeerden met de serie hetzelfde te doen, maar dat is niet gelukt. The I-Land was een grote flop en eindigde met een score van 8% op Rotten Tomatoes.

The I-Land is een miniserie gemaakt door Anthony Salter en heeft een cast die bestaat uit Kate Bosworth, Natalie Martinez, Ronald Peet, Kyle Schmid, Gilles Geary, Sibylla Deen, Anthony Lee Medina, Kota Eberhardt, Michelle Veintimilla en Alex Pettyfer.

Verhaal


In The I-Land volgen we tien mensen die wakker worden op het strand van wat lijkt op een verlaten tropisch eiland. Geen van hen heeft enige herinnering aan wie ze zijn of hoe ze daar terecht zijn gekomen, en ieder neemt de naam aan die op hun kledinglabels staat gedrukt. De groep probeert in eerste instantie samen te werken, maar verschillende prioriteiten en sterke persoonlijkheden zorgen ervoor dat sommigen van hen botsen.

Zo heb je onder andere Gabriela Chase (Martinez), die het eiland wil onderzoeken en niet goed kan opschieten met KC (Bosworth), die wantrouwig is tegenover Chase's vermogen om hulpbronnen te vinden. De groep ontdekt dat het eiland waarop ze gestrand zijn een virtuele realiteitsgevangenis is, ontworpen met extreme psychologische en fysieke uitdagingen, waar de straf voor criminaliteit de dood is. Ze moeten de uitdagingen aangaan om te bewijzen dat ze klaar zijn om weer in de samenleving te worden vrijgelaten.

Flop


De serie heeft een vergelijkbaar thema als Lost en er wordt zelfs naar verwezen in de eerste aflevering. Maar het werd niet zo'n succes als Lost en wordt zelfs gezien als een van de slechtste Netflix-series ooit gemaakt. The I-Land kreeg heel veel negatieve reacties en eindigde met een score van 8% op Rotten Tomatoes. Ook het publiek was niet te vinden voor de serie en gaf het een score van 34%. De kritische consensus van de site luidt: "Verbijsterend slecht, het enige mysterie is hoe The I-Land in de eerste plaats is gemaakt."



Er zijn verschillende redenen waarom The I-Land zo slecht is. Zo zit de serie vol met clichés en de personages raken niet in paniek als ze wakker worden op het eiland. In de plaats gaan ze zwemmen en beginnen ze gezellig met elkaar te kletsen. Er zit totaal geen diepgang in de gesprekken en het acteerwerk is ook niet zo goed.

Kijken?


Wil je The I-Land toch eens zien? Je kan alle afleveringen van de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is The I-Land echt zo slecht?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen