search
Twee must-see films op Netflix die binnenkort verdwijnen: Een klassieker en een hidden gem
Series / Specials

Twee must-see films op Netflix die binnenkort verdwijnen: Een klassieker en een hidden gem

Mis de laatste kans om de klassieker Fantastic Mr. Fox te kijken niet.

Het is altijd jammer als je favoriete film of serie verwijderd wordt van Netflix. Deze week verwijdert Netflix helaas weer een heleboel titels. Dit is je laatste kans om deze klassieker en deze ondergewaardeerde en ietwat onbekende documentaire te kijken.

Fantastic Mr. Fox (2009)



Fantastic Mr. Fox is gebaseerd op het gelijknamige boek van kinderboekenschrijver Roald Dahl. Het boek sleepte een Zilveren Griffel in de wacht in 1972 en ook de film kreeg positieve reacties. De film werd namelijk bij de 82e Oscaruitreiking voor 2 Oscars genomineerd.

De stop motion film, The Fantastic Mr. Fox, volgt meneer Vos (George Clooney) en zijn vrouw (Meryl Streep) terwijl ze een kippenboerderij beroven. Ze werden gevangengenomen en mevrouw Vos verrast meneer Vos met het bericht dat ze zwanger is. Meneer Vos belooft op dat moment plechtig om nooit meer te stelen, maar jaren later wil hij toch nog één laatste overval plegen.

Laatste kans: tot en met 14 mei 2024



Cidade de Deus: 10 anos Depois (2013)



In 2002 kwam de misdaadfilm City of God (Cidade de Deus) uit, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulo Lins uit 1997. De film heeft nu nog steeds een verbluffende score van 91% op Rotten Tomatoes.

10 jaar na City of God komt iedereen weer bij elkaar om te onderzoeken hoe de wereldberoemde film de levens van de acteurs veranderd heeft. De film is geregisseerd door Fernando Meirelles en probeert door middel van interviews een eerlijk beeld te schetsen over de gebeurtenissen van 10 jaar geleden.

Laatste kans: tot en met 6 mei 2024

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke van beide films zou jij gaan kijken als het moet?

  • Fantastic Mr. Fox

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Cidade de Deus: 10 anos Depois

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen