search
'House of the Dragon'-ster laat zien dat acteren soms pijnlijk is: ''Ik bloedde echt''
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-ster laat zien dat acteren soms pijnlijk is: ''Ik bloedde echt''

De Targaryen-prins kwam in dit geval niet weg met een beetje ketchup.

Over ruim een maand is het alweer zover: dan gaat eindelijk het tweede seizoen van House of the Dragon van start. De serie is een verfilming van Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin. HBO is inmiddels volop bezig met de marketing voor het nieuwe seizoen.

De streamingsdienst publiceerde onder andere een video waarin acteurs Matt Smith (Prince Daemon Targaryen) en Fabien Frankel (Ser Criston Cole) samen terugblikken op een aantal sleutelscènes uit seizoen 1.

Matt Smith


Smith doet in die video een bijzondere onthulling. Episode 1 van seizoen 1 bevat een belangrijke vechtscène tijdens het toernooi, waarin de personages Daemon en Criston een gevecht van man tegen man voeren op het veld.

Frankel raakte Smith in zijn gezicht met zijn zwaard, en de Engelse acteur merkte opeens op dat er echt bloed zat onder zijn linkeroog. ''We gingen er echt voor'', zei Smith. ''Het is net een ballet, maar dan met zwaarden.''.

16 juni


Bekijk het gesprek tussen Fabien Frankel en Matt Smith hieronder. Het tweede seizoen van House of the Dragon start op 16 juni. Seizoen 1 is te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zit jij met smart te wachten op seizoen 2 van House of the Dragon?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen