search
De perfecte horrorserie zie je nu op HBO Max: "Juicy, campy, dramatisch"
Series / Nieuws

De perfecte horrorserie zie je nu op HBO Max: "Juicy, campy, dramatisch"

Spin-off van iconische serie krijgt positieve reacties van critici: goede verwijzingen naar horrorfilms.

Bijna iedereen die in de jaren 2010 een tiener was, kent de iconische serie Pretty Little Liars. Ook vandaag de dag is de serie nog populair en relevant. Zo zijn er verschillende spin-off series gemaakt, waaronder Pretty Little Liars: Summer School. Wat vinden critici eigenlijk van het nieuwe seizoen?

Net zoals de originele serie, volgt Pretty Little Liars: Summer School vijf tieners die mysterieuze berichten ontvangen van 'A'. Deze keer houdt 'A' hun moeders verantwoordelijk voor de dood van een klasgenoot in 1999. Het eerste seizoen heet Pretty Little Liars: Original Sin, maar het tweede seizoen kreeg een nieuwe ondertitel: Pretty Little Liars: Summer School.

Rotten Tomatoes


Volgens critici op Rotten Tomatoes is deze serie een goede toevoeging aan de Pretty Little Liars-franchise. Seizoen 2, dat op 9 mei 2024 in première ging, krijgt namelijk een fantastische score van 83% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Volgens Valerie Anne van Autostraddle zit Summer School beter in elkaar dan de originele Pretty Little Liars: "[W]aar het origineel een tienerdrama was waarin horrordingen gebeuren, voelt deze serie meer als een horrorshow waarin tienerdrama plaatsvindt." Dit is precies de balans die kijkers verwachten van een spannende thriller.

Iconische horrorfilms


Voor Randy Myers van San Jose Mercury News is de nieuwe serie een "guilty pleasure". Dit komt vooral door de verschillende hints naar iconische horrorfilms die verstopt zitten in seizoen 2. Hierdoor is Pretty Little Liars: Summer School een hulde aan popcultuur.



Anna Govert van Paste Magazine geeft de beste samenvatting in slechts enkele woorden: "Juicy, campy, dramatisch, bloederig". Volgens haar is dit de perfecte serie om jezelf in te verliezen op een "warme zomerdag".

HBO Max


Ben je benieuwd geworden naar de avonturen van de nieuwe generatie Liars? Stream dan Pretty Little Liars: Summer School op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen