search
Eén van de beste scifi-series heeft een niet verrassende 100% op Rotten Tomatoes en kijk je gewoon op Netflix
Series / Specials

Eén van de beste scifi-series heeft een niet verrassende 100% op Rotten Tomatoes en kijk je gewoon op Netflix

'Neon Genesis Evangelion' is een echte klassieker, die je gewoon bekijkt op Netflix.

Er staat zoveel op Netflix, dat sommige pareltjes soms ondergesneeuwd raken. Wist je bijvoorbeeld dat je een van de beste anime scifi-series namelijk gewoon op de streamingdienst kunt bekijken?

Neon Genesis Evangelion is een Japanse anime, gemaakt door Hideaki Anno en studio's Tasunoko en Gainax. De serie heeft slechts één seizoen en liep van oktober 1995 tot maart 1996. Er zijn in totaal 26 afleveringen gemaakt van de serie.

Gevaarlijke Angels


De anime speelt zich af op de planeet aarde in het jaar 2015. Shinji Ikari wordt opgeroepen naar de stad Tokyo-3 door zijn vervreemde vader. Daar ziet hij hoe de stad wordt aangevallen door een Angel: een monsterlijk wezen waarvan de komst lang geleden was voorspeld.

De Angels hebben onverwoestbare krachtvelden en alleen een groep 14-jarige EVA-piloten is in staat om hen te stoppen wanneer ze de aarde aanvallen. Shinji bevindt zich ineens in een situatie waarin hij gedwongen wordt om de EVA-1 te besturen.

100%


Dat is een gigantische organische mecha, of wel een robotmachine. De machine is het enige dat de Angels kan verslaan. Lukt het hem en het team om de aarde te redden van de verwoestende dreiging?



Neon Genesis Evangelion wordt vaak genoemd als een van de beste animes ooit gemaakt. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie dan ook de perfecte score van 100% van de critics en 89% van het publiek.

Innerlijke demonen


Volgens de critics consensus is de serie een hoogtepunt voor het mecha-animegenre. Ook bevat de serie een aangrijpende verkenning van depressie, wat zorgt voor een compleet uniek verhaal over engelen en innerlijke demonen.

Bekijk Neon Genesis Evangelion op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij Neon Genesis Evangelion een aanrader?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen