search
Onthullende controverses en verhalen in nieuwe HBO-serie
Series / Nieuws

Onthullende controverses en verhalen in nieuwe HBO-serie

Mega grote acteur wordt belicht in de documentaireserie vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Kevin Spacey is een Amerikaanse acteur en heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder twee Academy Awards, een BAFTA Award, een Golden Globe en een Tony Award. Onlangs is er een documentaireserie over hem gemaakt, waarin er ingegaan wordt op zijn beschuldigingen van seksuele wangedrag.

In 2023 werd Spacey vrij gepraat van alle aanklachten tegen hem, maar geruchten blijven hangen en verhalen worden niet vergeten. De nieuwe documentaireserie Spacey Unmasked gaat in op deze beschuldigingen en de zelfhaat van Spacey.

Rotten Tomatoes


Een onveilige werkomgeving, seksueel grensoverschrijdend gedrag, zelfhaat, valse aanklachten, trauma. Dit zijn allemaal complexe onderwerpen welke bij velen gevoelig liggen. Toch is het belangrijk dat hier over gepraat wordt en dat is precies wat de serie doet. Critici op Rotten Tomatoes belonen de serie dan ook met een perfecte score van 100% (op het moment van schrijven).

Zo legt Jack Seale van Guardian uit dat "Spacey Unmasked iets waardevols toevoegt aan de bredere discussie over seksueel wangedrag."

Meedogenloos


Joel Keller van Decider schrijft: "Spacey Unmasked is een meedogenloze reeks verhalen over het gruwelijke gedrag van Kevin Spacey, maar probeert ook een beetje context te geven door zich te verdiepen in het leven van de acteur."



Ondanks dat Spacey terugkeert naar het grote scherm, is zowel zijn carrière als zijn leven ongetwijfeld aangetast. Dit wordt benadrukt door Carol Midgley van Times (UK) in haar recensie: "[A]ls Spacey dacht dat zijn vrijspraak tijdens het proces het einde van de zaak zou zijn, had hij ongelijk."

HBO Max


Spacey Unmasked is te streamen op HBO Max of op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kevin Spacey is "gecanceld": terecht of onterecht

  • Terecht!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Onterecht...

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen