search
Makers van nieuwe 'IT'-serie 'Welcome to Derry' geven angstaanjagende belofte
Series / Nieuws

Makers van nieuwe 'IT'-serie 'Welcome to Derry' geven angstaanjagende belofte

Een van de meest enge verhalen van Stephen King komt naar het kleine scherm.

Al sinds de jaren 80 jaagt het verhaal over de angstaanjagende clown Pennywise van Stephen King menig mens de stuipen op het lijf. Nu de serie Welcome to Derry eraan komt, geven de makers een behoorlijke belofte.

Na het succes van de miniserie uit 1990 met Tim Curry als de enge clown, en de tweedelige bioscoopreeks uit 2017 en 2019 met dit keer Bill Skarsgård in de hoofdrol, slaat regisseur Emmanuel Osei-Kuffour de handen ineen met de familie Muschietti, die ook verantwoordelijk waren voor de bioscoopfilms. Zij beloven dat de serie net zo eng wordt als de vorige producties.

Serie in goede handen


In een recent interview deelde Osei-Kuffour zijn gedachten over het tot leven brengen van het verhaal van Derry, maar dan dit keer voor het kleine scherm. Hij zag veel mogelijkheden voor een televisieserie, die niet in een film zouden passen. Hij vertelde:

"Nou, het wordt echt een tv-show, dus je leert meer over de personages en het is heel erg op personages gericht. Ik heb genoten van de voorbereiding op de serie, en ik denk dat het publiek net zo bang zal zijn als in de originele films. De handafdrukken van Andy Muschietti zijn overal te zien in deze serie."

Een oeroud kwaad


Er zijn maar heel weinig details bekendgemaakt over de aankomende prequelserie Welcome to Derry, maar er is het geloof dat de serie zal uitbreiden op het verhaal van het oude kwaad dat Pennywise is.



In King's roman is het wezen dat zichzelf een 'verslinder van werelden' noemt miljoenen jaren oud. Het lag slapend ondergronds tot het stadje Derry werd gebouwd in 1715. Vanaf dat moment ontwaakte IT elke drie decennia om zich te goed te doen aan de kinderen van Derry, waar het angst en verschikking in het kleine stadje verspreidde.

Moderne geschiedenis


De nieuwe serie van HBO zou kunnen ingaan op een deel van deze oude geschiedenis van het personage, waarbij eerder bevestigd werd dat de oorsprong van Pennywise in de serie zal worden belicht, maar het zal zich hoofdzakelijk in de jaren 60 afspelen.



De nieuwe serie Welcome to Derry moet ergens volgend jaar uitkomen. Kijk tot die tijd de klassieker It uit 1990 op Pathé Thuis of de bioscoopfilms It en It: Chapter Two op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welcome to Derry: een must-see voor jou?

  • Ja, dol op IT!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niet zo'n liefhebber

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen