search
LEGO-set met een dikke 2,5 duizend blokjes is een echte 'musthave'
Series / Specials

LEGO-set met een dikke 2,5 duizend blokjes is een echte 'musthave'

In 2014 verscheen het huis van The Simpsons in LEGO: de fans zouden deze graag willen hebben.

Iedereen kent The Simpsons, de geel gekleurde familie uit het plaatsje Springfield. Voor velen is Bart Simpson het bekendste gezicht, maar ook Homer, Marge, Lisa en Maggie zijn ondertussen iconische tv-figuren.

In 1989 verscheen de eerste aflevering van The Simpsons op de Amerikaanse zender Fox en op dit moment bestaat de serie uit 35 seizoenen, met in totaal 767 afleveringen. Het is niet gek dat LEGO in 2014 een set lanceerde van het gezin.

Het huis van The Simpsons


Met 2523 steentjes verscheen de set Het huis van The Simpsons met het nummer #71006 in januari 2014 met een adviesprijs van bijna 220 euro. De set is ondertussen 'uit de handel', maar via de bekende online (tweedehands)winkels zijn er nog (nieuwe) exemplaren verkrijgbaar. Uiteraard is dat dan tegen een meerprijs.

Naast het bekende huis met de nodige herkenbare accessoires krijg je ook de minifiguren van Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie en Ned Flanders. De garage zit er ook bij, inclusief de auto met een deuk erin. In de garage tref je ook een ‘radioactieve’ staaf uit de kerncentrale aan.

Slaapkamers


Het huis heeft scharnieren waarmee je het huis kunt openen. Het gevolg is dat je de slaapkamers ziet van Marge en Homer, Bart en Lisa. In de kamer van Bart hangt een poster van Krusty de Clown, zijn skateboard en een pet.



Seizoen 1 tot en met 34 van The Simpsons staan in Nederland op Disney+. De zender STAR Channel zendt ook doorlopend afleveringen van de animatieserie uit.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is dit een dikke LEGO-set of niet?

  • Nee, niets voor mij

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Ja, hebben!!

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen