search
Hoe gaat het nu met de held uit 'Dawson's Creek'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de held uit 'Dawson's Creek'?

De carrière van James Van Der Beek begon met 'Dawson's Creek', maar hoe gaat het nu met hem?

Acteur James Van Der Beek was te zien in de hitserie Dawson's Creek. Het is inmiddels meer dan 20 jaar geleden dat die serie eindigde, dus hoe zou het nu gaan met hem?

Op 15-jarige leeftijd besloot Van Der Beek met zijn moeder dat hij professioneel wou beginnen met acteren. Hij speelde in verschillende theaterproducties in New York en had een kleine rol in een onafhankelijke film.

Grote doorbraak


De grote doorbraak van Van Der Beek kwam met zijn rol als Dawson in de tienerserie Dawson's Creek. Dit was ook meteen de eerste grote rol die hij speelde. Hij stopte met zijn studie aan Drew University toen hij de rol kreeg.

Dawson's Creek begon in 1998 en liep voor 6 seizoenen, tot het einde in 2003. De serie was een wereldwijd succes. Van Der Beek was te zien in alle afleveringen van de serie.

Kleine rollen


Hoewel hij geen enorm grote rollen meer heeft gehad sinds Dawson's Creek, is Van Der Beek wel consistent blijven acteren. De inmiddels 47-jarige acteur heeft door de jaren heen veel kleine rollen en gastoptredens gedaan, ook nog redelijk recent.

Bekijk op instagram


Zijn meest recente rollen waren die van Matt Bromley in de serie Pose in 2018 en die van Grant in de horrorfilm Bad Hair in 2020. Ook is Van Der Beek de laatste jaren in veel spelshows te zien geweest.

Persoonlijk leven


Eerder was Van Der Beek getrouwd met actrice Heather Ann McComb, maar in 2009 gingen zij uit elkaar. Hij is sinds 2010 getrouwd met bedrijfsadviseur Kimberly Brook. Samen hebben ze zes kinderen.

Bekijk Dawson's Creek op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij zo'n die hard Dawson's Creek-fan?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen