search
Hoe is het nu met 'Jenna', de prachtige brunette uit 'Baywatch'?
Series / Specials

Hoe is het nu met 'Jenna', de prachtige brunette uit 'Baywatch'?

Krista Allen speelde in 'Baywatch' de prachtige brunette Jenna, maar daarnaast ook in tal van andere films en series.

Voordat ze begon met acteren, was Krista Allen model. Ze heeft in haar carrière in tal van films en series gespeeld, maar ze blijft vooral bekend door haar rol in Baywatch als de brunette Jenna. Daarnaast is ze ook bekend door haar optreden in de serie Days of Our Lives. Maar hoe is het nu eigenlijk met Allen?

In 1994 maakte Allen haar acteerdebuut in de erotische filmreeks Emmanuelle in Space waarin ze het hoofdpersonage Emmanuelle speelde. Ze speelt de rol in alle zeven films die gemaakt werden in de reeks. Emmanuelle in Space is losjes gebaseerd op het personage Emmanuelle, gecreëerd door Emmanuelle Arsan in de jaren zestig.

Days of Our Lives en Baywatch


Haar grote doorbraak kwam er toen ze de rol van Billie Reed speelde in de serie Days of Our Lives. Dit is een van de langst lopende gescripte televisieseries ter wereld en er worden nog steeds nieuwe afleveringen uitgebracht. Allen verscheen in Days of Our Lives van 1996 tot 1999 als Billie Reed, die oorspronkelijk door Lisa Rinna gespeeld werd. Allen nam toen de rol over van Rinna.

Daarna was ze ook te zien in Baywatch als Jenna Avid in de twee laatste seizoenen van de serie, die Baywatch: Hawaii heette en zich op het eiland afspeelde. Eerst was Jenna een bijrol die af en toe te zien was, maar uiteindelijk groeide de rol uit tot een van de hoofdpersonages in het laatste seizoen van Baywatch: Hawaii.

Liar Liar


Tijdens haar periode in Days of Our Lives en Baywatch, speelde Allen ook in een aantal andere series. Zo was ze te zien als het sexy virtual reality-personage Maitreya / Jade Blue Afterglow in een aflevering van The X-Files, speelde ze als Crystal Clark in een aflevering van Married… with Children en was ze te zien in drie afleveringen van CSI: Crime Scene Investigation.



Daarnaast speelde Allen ook in tal van films. Zo maakte ze een gedenkwaardige verschijning als de Elevator Girl in de Jim Carrey-komedie Liar Liar (1997). Deze iconische scène werd onmiddellijk een klassieker en toonde Allen's aangeboren komisch talent en onmiskenbaar charisma.

Verdere carrière


Sindsdien heeft Allen een onuitwisbare indruk achtergelaten in de entertainmentindustrie, waarbij ze met haar ongeëvenaarde talent en betoverende aanwezigheid de meest iconische tv- en filmproducties van onze tijd siert. Haar weg naar roem is een testament aan haar veelzijdigheid en toewijding, waarmee ze het publiek op zowel het grote als het kleine scherm weet te boeien.



Ze verscheen sinds 2000 in verschillende populaire series. In 2001 had ze een gastrol in de tv-serie Charmed als The Oracle voor drie afleveringen, in 2002 was ze te zien in een aflevering van Friends, The One Where Joey Dates Rachel, als Joey's vriendin Mable en in zowel Smallville als Mutant X speelde Allen een vrouw die mannen kon beheersen met haar feromonen.

Terugkeer naar soapserie


Tussen 2002 en 2020 verscheen Allen in tal van series en films. Zo was ze te zien in films als Confessions of a Dangerous Mind, Anger Management, Feast en The Final Destination en had ze gastrollen in onder andere Frasier, Two and a Half Men, Monk, Rules of Engagement en Hawaii Five-0.

Bekijk op instagram


In 2021 maakte Allen haar comeback in een soapserie door de rol van Dr. Taylor Hayes over te nemen van Hunter Tylo in The Bold and the Beautiful. Ze speelde deze rol van december 2021 tot november 2023 en kreeg een nominatie voor een Emmy Award voor deze rol. Omdat de showrunners ervoor kozen haar contract niet voor een derde jaar te verlengen, verscheen Allen voor het laatst in november 2023 in The Bold and the Beautiful.

Toekomst


Naast haar prestaties in de reguliere entertainmentwereld is Allen een veelzijdig individu. Ze is een stand-upcomedian die met haar humor en scherpzinnigheid iedereen aan het lachen maakt. Bovendien is ze een gevestigde ghostwriter voor comedians en draagt ze bij aan specials voor HBO en Netflix.

Bekijk op instagram


De voorlopig laatste keer dat Allen op het scherm te zien was in een serie of film was in The Bold and the Beautiful, maar dit jaar zal ze opnieuw te zien zijn in nieuwe projecten. Zo speelt ze mee in de kortfilm Punkin die later dit jaar verwacht wordt uit te komen en ze zal ook verschijnen in de film Bits, geschreven en geregisseerd door Edward Payson.

Kijken?


Wil je Allen zien als Jenna in Baywatch: Hawaii? Je kan de serie terugvinden op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat Krista Allen een goede opvolger was van Pamela Anderson?

  • Ja, mooie strandwacht!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, CJ is en blijft de beste!

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen