search
Zo is 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' verbonden aan de films
Series / Specials

Zo is 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' verbonden aan de films

'The Lord of the Rings: Rings of Power' is een prequel van de films, maar hoe zijn ze verbonden?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Lord of the Rings: The Rings of Power was in 2022 een grote hit. De serie is een prequel van de The Lord of the Rings en The Hobbit-films, maar hoe staan deze precies in verband met elkaar?

The Rings of Power speelt zich af in de Tweede Era van Midden-aarde. Dat is duizenden jaren voor de The Lord of the Rings en The Hobbit-trilogieën. Deze eeuw begon na het verslaan van de eerste Dark Lord, Margoth.

Terugkerende personages


De geschiedenis die Tolkien schreef over de 3000-jarige Tweede Era wordt samengebracht in één serie. Er zijn in de serie een paar personages die terugkeren uit de films, al zien we ze hier dus duizenden jaren jonger.

In The Rings of Power zien we de Elfen Galadriel en Elrond. Ook hebben we in seizoen 1 gezien dat Sauron, hier nog Annatar, een grote rol speelt in de serie.

Proloog


Verder zien we in de serie Isildur en zijn vader Elendil. Hen kennen we uit de proloog uit The Fellowship of the Ring. Dat verhaal zal hoogstwaarschijnlijk ook terugkeren in de serie.



Er zijn al vijf seizoenen gepland voor The Rings of Power, die waarschijnlijk zullen toewerken naar de epische strijd waarin Sauron wordt verslagen en Isildur de One Ring in zijn bezit krijgt. Hierover is echter nog niets zeker.

Muziek


Iets anders dat de films en de series met elkaar verbindt is de muziek. Howard Shore componeerde de muziek voor zowel de The Lord of the Rings als de The Hobbit-trilogie. Voor de serie componeerde hij het main title theme.

Seizoen 2 van The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: De Lord of the Rings-serie is hopeloos mislukt

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen