search
Deze maand komt HBO Max met het langverwachte vervolg in de wereld van 'Game of Thrones'
Series / Specials

Deze maand komt HBO Max met het langverwachte vervolg in de wereld van 'Game of Thrones'

'House of the Dragon' is deze maand eindelijk terug met het tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van House of the Dragon verschijnt deze maand op HBO Max. Benieuwd wat je kunt verwachten? Wij beantwoorden 5 vragen over het nieuwe seizoen van de Game of Thrones-prequel.

Waar eindigde seizoen 1?


In de finale van seizoen 1 zagen we hoe Rhaenyra en haar familie erachter kwamen dat haar vader Viserys gestorven is. Ze zetten de eerste stappen om de Hightowers uit de dagen voor de strijd om de Iron Throne. Het seizoen eindigde met de dood van Lucerys.

Waar gaat seizoen 2 over?


Door de blik die Rhaenyra gaf toen ze het nieuws over de dood van Lucerys hoorde, kunnen we ervan uitgaan dat de Dance of the Dragons begonnen is. Aangezien de serie gebaseerd is op de boeken van George R. R. Martin, weten we eigenlijk al ongeveer wat er te gebeuren staat.

Er gaat in ieder geval een burgeroorlog plaatsvinden tussen de Blacks en de Greens. Het lijkt waarschijnlijk dat Rhaenyra niet alleen uit is op de troon, maar ook op de dood van Aemond als wraak.

Welke personages keren terug?


Er zullen in seizoen 2 een hele hoop nieuwe personages te zien zijn. Maar daarnaast keert ook de gehele oude cast terug. Een grote verandering is dat we Milly Alcock niet terug zullen zien als Rhaenyra in flashbacks.



Kun je het seizoen bingen?


Nee, helaas kan het seizoen niet in één keer gekeken worden. Net als bij het eerste seizoen, zal er iedere week een nieuwe aflevering op HBO Max verschijnen.

Voor wie is deze serie een aanrader?


Als je Game of Thrones hebt gekeken, mag je House of the Dragon eigenlijk echt niet missen. Daarnaast is deze serie absoluut een aanrader voor fans van fantasy, actie en kostuumdramas.

Seizoen 2 van House of the Dragon is vanaf 16 juni te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: House of the Dragon laat zien hoe goed Game of Thrones is

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen