search
De nieuwe #1-serie van Netflix scoort 80% op de Tomatometer: "het concept is echt ongelofelijk raar"
Series / Nieuws

De nieuwe #1-serie van Netflix scoort 80% op de Tomatometer: "het concept is echt ongelofelijk raar"

De Britse thriller met Benedict Cumberbatch ontvangt een score van 80% op Rotten Tomatoes.

Onlangs is de Britse psychologische thriller Eric uitgekomen. Is deze miniserie met Benedict Cumberbatch de moeite waard? Critici op Rotten Tomatoes delen hun recensies.

Eric speelt zich af in de jaren 80 in New York en volgt Vincent (Benedict Cumberbatch), een poppenspeler. Zijn zoontje, Edgar (Ivan Morris Howe), is vermist en dit beïnvloedt alle aspecten van Vincents leven. Na een heftige periode is Vincent ervan overtuigd dat hij, samen met zijn twee meter lange pop genaamd Eric, in staat is om Edgar te vinden.

Rotten Tomatoes


De serie heeft heel wat gekke aspecten. De grote vraag is dan ook of critici dit waarderen of liever iets anders zien. Deze vraag is snel beantwoord: critici op Rotten Tomatoes zijn erg enthousiast over Eric. Zij geven de serie namelijk een score van 80% (op het moment van schrijven).

Volgens Alan Sepinwall van Rolling Stone is het "concept echt ongelofelijk raar". Toch lukt het Cumberbatch en Hoffman om een "geloofwaardig rauwe" versie van "beschadigde, ruziënde, doodsbange ouders" neer te zetten.

Authentiek jaren 80


Ook Rachel Cooke van New Statesman is "helemaal gek op Eric". Ze schrijft dat het lijkt alsof de serie in de jaren 80 zelf is gemaakt, dankzij de waarheidsgetrouwe weergave van "het schrijven, acteren en de inrichting van appartementen en metro's."



David Opie van Empire Magazine schrijft dat Eric de perfecte balans heeft gevonden tussen waargebeurde misdaad en kinderlijke bewondering: "In deze ambitieuze serie worden echte en ingebeelde monsters geconfronteerd."

Netflix


Eric is te streamen op Netflix. De serie staat ondertussen op de eerste plaats in de Netflix Top 10 van series.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij ondertussen al gestart met Eric?

  • Ja / al gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen