search
Deze filmklassieker krijgt binnenkort een vervolg in serievorm
Series / Nieuws

Deze filmklassieker krijgt binnenkort een vervolg in serievorm

Een zesdelige miniserie dient als vervolg op de hoog gewaardeerde film City of God.

De Braziliaanse film City of God was in 2002 bij zowel critici als publiek en staat steevast in lijstjes van de beste films ooit. Nu komt er een vervolg.

En dat is niet zomaar een sequel. Warner Bros. Discovery heeft namelijk laten weten dat City of God: The Fight Rages On, een zesdelige miniserie, later dit jaar verschijnt op streamingdienst HBO Max.

Opmerkelijke sequel


De serie geldt als vervolg op de succesvolle film van Fernando Meirelles. Deze gaat over twee jongens die worden grootgebracht in het meest criminele deel van Rio de Janeiro tussen de jaren '60 en de jaren '80.

De film kreeg vier Oscarnominaties en wordt in veel top 50- of top 100-lijstjes van serieuze filmmedia genoemd.

Nieuwe setting


De serie is een productie van O2 Filmes en zet het verhaal uit het boek van Paulo Lins uit 1997 voort. De gebeurtenissen in de miniserie spelen zich af aan begin van het nieuwe millennium.



Stukken uit de film zullen worden gebruikt als flashbacks om het verhaal van de hoofdrolspelers te vertellen. Veel personages, zoals fotojournalist Buscapé, keren dus terug.

Hete zomer


Terugkerende acteurs uit de film zijn o.a. Alexandre Rodrigues (als Buscapé Criança/Rocket), Thiago Martins (als Lampião), Roberta Rodrigues (als Berenice), Sabrina Rosa (als Namorada do Galinha), Kiko Marques (als Cabeção/Melonhead), en Edson Oliveira (als Barbantinho/Stringy).

Nieuwe castleden zijn Andréia Horta, Marcos Palmeira, Jefferson Brasil, Eli Ferreira, Luellem de Castro, Otávio Linhares, Rafael Lozano, Leandro Daniel en Luiz Bertazzo.

City of God: The Fight Rages On is vanaf augustus te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Herkijk jij deze filmklassieker nog wel eens terug?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen