search
Deze recente spionageserie pakt 100% op Rotten Tomatoes: "Frisse en stijlvolle spionagethriller"
Series / Specials

Deze recente spionageserie pakt 100% op Rotten Tomatoes: "Frisse en stijlvolle spionagethriller"

De Roemeense spionageserie 'Spy/Master' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Op zoek naar een spannende en vernieuwende thriller? Dan heb je vanavond iets te kijken, want de spionageserie Spy/Master krijgt een score van 100% op Rotten Tomatoes en is gewoon te bekijken op HBO Max.

Spy/Master is een Roemeense thrillerserie. De serie is een gefictionaliseerde versie van de belevenissen die spymaster Ion Mihai Pacepa meemaakte in de Koude Oorlog.

Ontsnapte spion


De serie speelt zich af in 1978. Victor Godeanu (Alec Secareanu) is de directeur van het ministerie van buitenlandse zaken in Roemenië. Hij is een trouwe bondgenoot van dictator Nicolae Ceaușescu en zijn vrouw.

Hij werkt echter stiekem voor de Sovjets. Wanneer de Roemeense autoriteiten op het punt staan om hem te ontmaskeren moet hij zien te ontsnappen uit het land. Hij ziet zijn kans op zakenreis naar Berlijn, en komt terecht in de Verenigde Staten.

100%


Met behulp van een undercover agent en een beginnende CIA-agent moet hij de KGB en de autoriteiten in zijn eigen land zien te ontwijken. Tegelijkertijd weet hij ook dat hij zijn familie thuis in levensgevaar heeft gebracht.



De serie wordt zeer goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes krijgt Spy/Master op de tomatometer een perfecte score van 100%. Het publiek geeft 79%.

Fris en stijlvol


Pat Stacey van The Irish Independent geeft de serie een 4/5 en noemt het een "frisse en stijlvolle Koude Oorlog spionagethriller". Ondanks deze goede recensies is er nog niets bekend over een tweede seizoen.

Bekijk Spy/Master op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij Spy/Master een goede kijktip?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen