search
Deze 'Goede Tijden, Slechte Tijden'-acteurs deden 'het' in het echt ook met elkaar
Series / Specials

Deze 'Goede Tijden, Slechte Tijden'-acteurs deden 'het' in het echt ook met elkaar

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga spelen allebei in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en zijn in het echte leven een koppel.

Wanneer acteurs elkaar ontmoeten op de set van een film of serie, gebeurt het dat ze het zo goed met elkaar vinden dat ze in het echte leven een koppel worden. Dit is ook wat er gebeurd is tussen Dorian Bindels en Bertrie Wierenga, die allebei in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden spelen.

Goede Tijden, Slechte Tijden wordt sinds 1 oktober 1990 uitgezonden door de commerciële televisiezender RTL 4. De serie draait om de inwoners van de fictieve plaats Meerdijk. Het script van de eerste twee seizoenen is gebaseerd op de Australische soapserie The Restless Years (1977-1981). Vanaf het derde seizoen is deze formule losgelaten en sindsdien zijn de verhaallijnen van Goede Tijden, Slechte Tijden volledig uitgewerkt door Nederlandse auteurs.

Daan en Shanti


Van 3 september 2018 tot en met 27 december 2022 was Bindels te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden in de rol van Daan Stern. Dit was niet de eerste keer dat Bindels te zien was in de soap: in 2011 speelde hij al een kleine gastrol als scholier Tim. En hij was ook te zien in de spin-off Nieuwe Tijden als het personage Jeroen Schols.

Wierenga speelt sinds 2019 de rol van Shanti Vening in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar was net als Bindels eerder, in 2017, al eens in de serie te zien als een ander personage in een gastrol. In 2023 won Wierenga tijdens de 58e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala de prijs voor Televizier-Ring Acteur. Ze won de prijs mede dankzij haar rol als Shanti in Goede Tijden, Slechte Tijden; voornamelijk door de verhaallijn over de stilgeboren baby van haar personage.

Koppel


Op Valentijnsdag 2020 maakten Wierenga en Bindels bekend een koppel te zijn. Alhoewel de acteurs in Goede Tijden, Slechte Tijden niet eens zoveel met elkaar te maken hebben, bleek dat de aantrekkingskracht in het echte leven te groot was om te negeren.



Wierenga en Bindels hielden hun relatie in eerste instantie geheim voor hun Goede Tijden, Slechte Tijden-collega’s. Eerst wilde het stel zelf uitzoeken of er sprake was van echte liefde. Hun romance begon namelijk vlak voor de coronacrisis en dat was nou eenmaal niet de gemakkelijkste periode om verliefd te worden.

Kind


Inmiddels zijn we vier jaar verder en is het koppel nog steeds samen. En ze hadden onlangs zelfs geweldig nieuws: ze worden ouders. Op Instagram kondigde het stel aan dat ze hun eerste kindje verwachten. Het is niet bekend hoelang de actrice al in verwachting is, maar ze zien er allebei heel gelukkig uit. Ook Wierenga's personage Shanti is inmiddels zwanger, maar in de soapserie weet ze alleen (nog) niet van wie: Richard of toch haar geliefde Rik?

Bekijk op instagram


Het koppel heeft dus zotte tijden die eraan komen met een baby op komst. Aan RTL Boulevard vertelden Wierenga en Bindels ook enthousiast dat ze een meisje verwachten. Bindels: “Papa krijgt een dochter, ja, hoe leuk is dat? Toch helemaal fantastisch? Ik heb er zo waanzinnig veel zin in. Bij de laatste echo stonden de tranen de hele tijd in mijn ogen, dus dat wordt nog wat bij de bevalling.” Wierenga liet weten dat ze zich goed voelt.

Kijken?


Wil je Wierenga en Bindels zien in Goede Tijden, Slechte Tijden? Je kan de serie bekijken op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Goede Tijden, Slechte Tijden: ben jij een fan van het eerste uur?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen