search
Eerste blik op geliefd Tolkien-personage in 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Eerste blik op geliefd Tolkien-personage in 'The Rings of Power' seizoen 2

Rory Kinnear speelt Tom Bombadil, een personage dat niet in de films te zien was.

Een van de personages die een belangrijke rol speelt in de Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien werd niet gebruikt in de zes films over Midden-Aarde die Peter Jackson maakte, namelijk Tom Bombadil.

Daar komt nu verandering in, want Bombadil gaat een rol spelen in het tweede seizoen van The Rings of Power van Prime Video. Rory Kinnear (Men, Black Mirror) speelt het geliefde personage.

Vreemd figuur


Het machtige figuur heeft een zeer vreemde persoonlijkheid die Tolkien-fanaten al decennia achter de oren laat krabben. De eerste foto van Kinnears versie is online verschenen via Vanity Fair.

We zien hem staan tegenover 'The Stranger', die gespeeld wordt door Daniel Weyman. Aan het einde van het eerste seizoen werd onthuld dat deze vreemdeling een Istar is, ofwel een van de vijf tovenaars. Fans vermoeden dat hij Olórin is, die uiteindelijk de naam Gandalf zal dragen.

Tovenaars


In seizoen 2 van The Rings of Power treffen we Bombadil aan in Rhûn, de regio van Midden-Aarde ten oosten van het gebied dat nu Mordor heeft. Dit is de thuishaven van Sauron, zijn meester Morgoth en hun leger.



In de verhalen van Tolkien is Rhûn ook de plek waar de twee blauwe tovenaars, Alatar en Pallando, trachtten om de mannen van Rhûn buiten de invloed van Sauron te houden.

Wat wordt zijn rol?


Gezien de blauwe kleding van Bombadil, kun je je afvragen of het personage in The Rings of Power een blauwe tovenaar is, of dat hij een connectie heeft met Alatar en Pallando.

Het tweede seizoen van The Rings of Power start vanaf 29 augustus op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij overtuigd van Tom Bombadil?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen