search
Meesterlijke en goed scorende misdaadserie met een 8,7 op de IMDb is een dikke aanrader
Series / Specials

Meesterlijke en goed scorende misdaadserie met een 8,7 op de IMDb is een dikke aanrader

'Line of Duty' is een van de beste politieseries van de BBC.

Als je zoekt naar een spannende misdaadserie waar je even mee vooruit kan, dan is Line of Duty de perfecte serie voor jou. Bovendien scoort hij ook nog een indrukwekkende 8,7 op IMDb.

Line of Duty is een Britse politieserie, gemaakt door Jed Mercurio. Het eerste seizoen verscheen in 2012. Daarop volgden nog maar liefst 5 seizoenen, tot de serie in 2021 tot een einde kwam. In totaal zijn er 36 afleveringen gemaakt.

Anti-corruptie unit


De serie volgt detective sergeant Steve Arnott (Martin Compston), die van de vuurwapenofficiers is overgeplaatst naar de anti-corruptie unit omdat hij weigert een onterecht schietincident te verbergen. Daar vormt hij een team met Kate Fleming (Vicky McClure), een zeer gewaardeerde undercover officier.

De twee werken onder het toezicht van Superintendent Ted Hastings (Adrian Dunbar) om corruptie binnen de centrale politie op te sporen. In de serie werkt het team aan verschillende zaken, waarbij er politiemedewerkers worden verdacht van corruptie.

Uitstekende score


Daarnaast is er een verbindende verhaallijn die steeds terugkomt over een mysterieuze corrupte persoon die bekendstaat als H. Gedurende de serie leert het team dat de politie in dit verhaal een diepe link heeft met een misdaadorganisatie, waardoor ze erachter komen hoe doordringend corruptie kan zijn.



Line of Duty trok zoveel kijkers dat het na de finale de best bekeken dramaserie van de BBC werd. Op de IMDb krijgt Line of Duty een uitstekende score van 8,7, gebaseerd op 71000 recensies.

Nieuwe plannen?


Hoewel de serie in 2021 eindigde, is er veel interesse in een eventueel zevende seizoen. Er zijn gesprekken geweest tussen maker Mercurio en de BBC, maar dat heeft tot nu toe nog niet in iets concreets geresulteerd.

Bekijk Line of Duty op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Line of Duty is inderdaad een dikke aanrader!

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen