search
Dit essentiële woord werd pas in de laatste aflevering van 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' gebruikt
Series / Specials

Dit essentiële woord werd pas in de laatste aflevering van 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' gebruikt

In 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles' duurt het heel lang voordat het woord 'Terminator' wordt gezegd.

In 2008 werden fans van de Terminator-franchise getrakteerd op iets wat maar weinigen ooit hadden durven dromen: een televisieserie gebaseerd op de personages uit de films. Terminator: The Sarah Connor Chronicles werd gemaakt door schrijver en uitvoerend producent Josh Friedman, waarmee hij zijn televisiedebuut maakte.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles volgt het leven van Sarah Connor, gespeeld door Lena Headey, en haar zoon John Connor, gespeeld door Thomas Dekker, na de gebeurtenissen in Terminator 2: Judgment Day. Ze proberen de creatie van Skynet te voorkomen, een kunstmatig intelligent computersysteem dat uiteindelijk een nucleaire oorlog tegen de mensheid zal starten.

Cliffhanger


Helaas, zoals bij veel series die fans graag zien maar niet live bekijken, werd Terminator: The Sarah Connor Chronicles veel te vroeg geannuleerd. Na amper 2 seizoenen was het gedaan. De annulering kwam op het slechtst denkbare moment, aangezien de finale van seizoen twee eindigde met een cliffhanger, waardoor de fans op het puntje van hun stoel zaten.

Triest genoeg zouden fans nooit de ware lotsbestemming van John, Sarah of een van de andere personages die ze gedurende 31 afleveringen hadden gevolgd, te weten komen. Toegegeven, de personages en vele anderen hebben hun weg terug naar het witte doek gevonden, maar het zou leuk geweest zijn om langer te kunnen genieten van de tv-adaptatie.

Terminator


Hoewel de serie maar 2 seizoenen lang duurde, moest men lang wachten tot het woord "Terminator" daadwerkelijk werd gezegd in Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Het duurde namelijk tot de allerlaatste aflevering van de serie voordat Sarah Connor daadwerkelijk het woord "Terminator" uitsprak, wat vreemd is gezien de titel van de serie.



Sarah is een vrouw die niet alleen meerdere Terminators heeft bevochten gedurende haar leven, maar ook gedurende lange tijd in gezelschap was van een, dus je zou denken dat ze minstens één keer het T-woord zou laten vallen.

Born To Run


In die laatste aflevering, getiteld Born to Run, krijgt Sarah ruzie met Catherine Weaver (Shirley Manson) over hun betrokkenheid bij Skynet. Catherine Weaver is een Terminator vermomd als de CEO van een hightech bedrijf genaamd ZeiraCorp. Ze richt zich op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en op andere Terminators om Skynet-technologie in het heden om te bouwen en zich voor te bereiden op de toekomstige oorlog.



Weaver is van plan dit onderzoek te gebruiken om tegen Skynet te vechten. Ondanks de onthulling dat Weaver een vijand van Skynet is, is het nog steeds onbekend waar haar loyaliteit ligt. Weaver hint naar haar motieven in de aflevering Born to Run wanneer ze via boodschapper James Ellison aan Cameron vraagt: "Wil je je bij ons aansluiten?" En in die aflevering heb je dus de scène die het enige moment markeerde waarop Sarah het woord uitsprak toen ze zei: "You lying Terminator bitch. You're building Skynet."

Kijken?


Terminator: The Sarah Connor Chronicles is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan van Terminator: The Sarah Connor Chronicles?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen