search
De nieuwe 'Star Trek'-serie 'Starfleet Academy' krijgt officiële plek in de tijdslijn
Series / Nieuws

De nieuwe 'Star Trek'-serie 'Starfleet Academy' krijgt officiële plek in de tijdslijn

De meest recente update komt met meer nieuws over de spin-off.

De spin-off over Starfleet Academy werd in 2021 al aangekondigd en in maart gaf showrunner Alex Kurtzman al aan dat het filmen deze zomer begint. Het eerste seizoen telt tien afleveringen en inmiddels is bekend waar in de tijdlijn Star Trek: Starfleet Academy zich af zal spelen.

De belevenissen van de kadetten zullen zich in de 32e eeuw afspelen. Oscarwinnares Holly Hunter zal een belangrijke rol spelen en daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat we personages uit Star Strek: Discovery terug zullen zien.

Zo goed als rond


De gekozen tijdlijn is logisch en biedt aanknopingspunten gezien de gebeurtenissen in Star Trek: Discovery. In de laatstgenoemde serie werd Starfleet Academy in het vierde seizoen opnieuw geopend. Sylvia Tilly (Mary Wiseman) is verbonden aan het instituut dus het zou zomaar kunnen dat we haar terugzien.

In maart gaf Kurtzman aan Collider aan dat "de kinderen [nog niet] gecast [zijn]". Wat volwassenen betreft lijkt men zo goed als rond te zijn. Holly Hunter (The Piano) speelt een kapitein en haar personage is betrokken bij de Academy. Doug Jones, die we kennen als Saru in Star Trek: Discovery, gaf aan open te staan voor een terugkeer in de nieuwste spin-off.

Achter de schermen


Achter de schermen treffen we nog een oude bekende. Tawny Newsome, die haar stem leent aan Beckett Mariner in Star Trek: Lower Decks, is lid van de schrijverskamer. We houden jullie uiteraard op de hoogte.



Star Trek: Discovery kun je bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat Starfleet Academy echt iets toe gaat voegen aan het Star Trek-universum?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen