search
'The Cleaning Lady' seizoen 3: spannend tot het einde
Recensie

'The Cleaning Lady' seizoen 3: spannend tot het einde

De poetsvrouw van de maffia krijgt een steeds belangrijkere rol.

Regie: Timothy Busfield, Tawnia McKiernan, Batan Silva | Cast: Elody Yung (Thony), Sean Lew (Chris), Martha Millan (Fiona), Kate del Castillo (Ramona), Eva De Dominici (Nadia), e.a. | Afleveringen: 11 | Speelduur: 41-42 minuten | Jaar: 2024

Net als eerdere seizoenen stelt ook seizoen drie van The Cleaning Lady niet teleur. Het is spannend, vernieuwend en het tempo is precies goed. Thony is inmiddels aardig ingeburgerd in de georganiseerde misdaad en door zich steeds meer onmisbaar te maken, weet zichzelf in leven te houden. Voor nu althans.

The Cleaning Lady lijkt het zoveelste drama over een drugskartel, maar deze serie onderscheidt zich met haar hoofdpersoon. Thony is namelijk een bijzondere vrouw, die vanwege haar migratieachtergrond en de noodzaak tot onderduiken in de onderwereld terecht is gekomen. Ze dankt haar bijnaam aan het feit dat ze letterlijk de rotzooi mag opruimen die de grote jongens achterlaten.

Met haar werk en haar intelligentie bewijst ze aan grote bazin Ramona dat ze van onschatbare waarde kan zijn. Ze weet haar vertrouwen te winnen en bemachtigt zo een plekje in de bovenste lagen van de georganiseerde misdaad. Deze positie lijkt ze te willen gebruiken om het kartel ten val te brengen, ook al is daar nog geen echt bewijs voor. Het verhaal kan dus nog alle kanten op, wat de serie vernieuwend maakt.

Elody Yung is in de titelrol nog krachtiger dan voorheen en laat zien dat haar personage flink is gegroeid. Alle andere bekende personages keren eveneens terug (degenen die het overleefd hebben althans) en worden opnieuw vertolkt door een ijzersterke cast. De acteurs zijn inmiddels perfect op elkaar ingespeeld en vormen een gemêleerd, maar geloofwaardig gezelschap.

In het sterke scenario zijn geen vergezochte plotpunten of voorspelbare wendingen te bespeuren. Er gebeurt weliswaar veel, maar daar is met elf afleveringen ook prima de ruimte voor. Er zijn genoeg ontwikkelingen om te voorkomen dat het verhaal saai wordt, maar ook weer niet zo enorm veel dat je meteen van alles mist wanneer je even wat te drinken inschenkt.

Ook technisch zit alles goed in elkaar. Dit is zichtbaar een grote productie met een lijvig budget. Alles verloopt mooi vloeiend en in de montage valt geen enkel foutje te bespeuren. De makers laten duidelijk zien hun vak te verstaan. Een klein minpuntje is het uitblijven van ernstig aangrijpende gebeurtenissen in dit seizoen. De serie is nog steeds spannend, maar van een dergelijke serie zou je wat meer gruweldaden mogen verwachten. Ook laat Armand na de vorige seizoenen een leegte achter, maar Thony's groei in dit seizoen maakt alles goed.

★★★★☆

The Cleaning Lady is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om The Cleaning Lady te gaan kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen