search
Nieuwe Netflix-serie is een "memorabel krankzinnige kijkervaring" en neemt de top 10 helemaal over
Series / Netflix Kijktip

Nieuwe Netflix-serie is een "memorabel krankzinnige kijkervaring" en neemt de top 10 helemaal over

Acteur Benedict Cumberbatch, bekend uit Doctor Strange en Sherlock, heeft nu zijn eigen Netflix-serie.

We kennen acteur Benedict Cumberbatch uiteraard als Doctor Strange uit de films van Marvel Studios en als Sherlock uit de gelijknamige serie van BBC. Nu zien we hem in de nieuwste miniserie Eric van Netflix.

De serie verscheen eerder deze week op Netflix en weet gelijk heel wat kijkers te trekken. Het gevolg is dat Eric op een derde plaats in de Nederlandse Netflix Top 10 staat, net onder de toppers Bridgerton en Dancing for the Devil.

Eric


De zesdelige Britse serie Eric is bedacht en geschreven door ​​Abi Morgan, bekend van onder meer de titels The Split en Sex Traffic. Andere rollen worden vertolkt door Ivan Morris Howe, Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III en Roberta Colindrez.

De serie volgt de poppenspeler Vincent (Cumberbatch) in het New York van de jaren 80. Zijn negenjarige zoon Edgar is vermist en Vincent begint steeds wispelturiger gedrag te vertonen, waardoor hij vervreemdt van zijn vrienden en familie. Na problemen met drugsmisbruik raakt Vincent ervan overtuigd dat hij met Edgar herenigd kan worden met de hulp van zijn twee meter lange pop, Eric.

Ontvangst


Met 71 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat Eric er goed op bij de critici. De IMDb laat op het moment van schrijven een vergelijkbare 7,1 zien.



De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Ondanks zijn vage uiterlijk is Eric een perverse 'genre-bender' die misschien niet al zijn ideeën volledig verbeeldt, maar de serie biedt wel een memorabel krankzinnige kijkervaring."

Nu op Netflix


Wil je Eric graag kijken? Surf dan naar Netflix en kijk de zes afleveringen op de streamingdienst.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al begonnen aan Eric?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen