search
Dit moet wel de beste Marvel-serie tot op heden zijn: "buitengewone krachten"
Series / Specials

Dit moet wel de beste Marvel-serie tot op heden zijn: "buitengewone krachten"

De superheldenserie Legion volgt David Haller's ontdekking van zijn buitengewone krachten.

Als je groot fan bent van alles dat met Marvel te maken heeft, hebben wij een aanrader. De toffe Amerikaanse superheldenserie Legion is namelijk te streamen via Disney+.

De serie volgt David Haller (Legion), een jonge man die sinds zijn jeugd worstelt met zijn geestelijke gezondheid. Hij is gediagnosticeerd met schizofrenie en heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht in psychiatrische inrichtingen.

Het ontstaan van Legion


Haller ontmoet Syd Barrett in de psychiatrische inrichting waar ze beiden patiënten zijn. Ook zij beschikt over een bijzondere kracht. Ze kan namelijk van lichaam wisselen bij aanraking.



Het personage ontdekt uiteindelijk dat de stemmen en visioenen die hij ervaart niet het gevolg zijn van zijn ziekte, maar dat ook hij beschikt over een dosis buitengewone krachten. Haller moet met deze nieuwe ontdekking leren omgaan.

Drie seizoenen bieden veel kijkplezier


Legion bestaat uit drie seizoenen, elk met een eigen verhaallijn, maar allemaal gefocust op Haller's reis om zijn nieuwe identiteit te leren kennen en de ware aard van zijn krachten te ontdekken. Tegelijkertijd zijn er ook nog andere uitdagingen waar het personage mee kampt.

De drie seizoenen zijn tussen 2017 en 2019 uitgekomen. Elk seizoen heeft minimaal acht afleveringen van ongeveer 45 minuten.

Hoofdrollen en monsterscore


Hoofdrollen zijn onder andere voor Dan Stevens (Legion), Rachel Keller (Sydney Barrett) en Aubrey Plaza (Lenny Busker). De serie is voor FX bedacht door Noah Hawley.

De serie scoort een superscore van maar liefst 91% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en is te streamen via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Legion: de beste Marvel-serie tot op heden

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen