search
Na twee 'IT'-films keert Pennywise definitief terug: wie wil dat niet?
Series / Nieuws

Na twee 'IT'-films keert Pennywise definitief terug: wie wil dat niet?

Bill Skarsgård doet zijn rol uit de angstaanjagende films over en is ook co-producent.

Deadline komt met een update over Welcome to Derry, de prequelserie gebaseerd op het boek 'HET' ('IT') van horrormeester Stephen King. Het kwaadaardige wezen HET, dat de vorm aanneemt van de sadistische clown Pennywise, keert terug met meer terreur. De serie speelt zich af in de jaren 60 en toont de geschiedenis van HET in het stadje Derry.

In de twee films It (2017) en It: Chapter Two (2019) zette Bill Skarsgård de nachtmerrieclown sterk neer en de Zweedse acteur zal HET ook in de serie vertolken. Het eerste seizoen telt negen afleveringen. Dit is een bewerking door de makers van de oorspronkelijke films.

Hereniging


Voor de acteur betekent de serie tevens een hereniging met de makers van de films. Dit zijn onder andere regisseur Andy Muschietti en producenten Barbara Muschietti en Jason Fuchs. Dit drietal heeft samen het verhaal voor Welcome to Derry ontwikkeld. Bill Skarsgård zal zelf ook produceren en deze taak deelt hij met Roy Lee en Dan Lin.

Andy Muschietti zal vier van de in totaal negen afleveringen regisseren. Jason Fuchs en Brad Caleb Kane treden op als showrunners. Fuchs heeft daarnaast het scenario voor de eerste aflevering geschreven.

Nieuwe terreur


Welcome to Derry breidt de wereld van de films uit, waarbij bijzondere aandacht besteed zal worden aan HET zelf en de oorsprong van dit afgrijselijke wezen. Fans kijken ongetwijfeld uit naar de nieuwe terreur van Pennywise, de clown uit je ergste nachtmerries.



Welcome to Derry wordt in de loop van 2025 verwacht bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Pennywise is een van de engste filmmonsters

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen