search
Eindelijk: De compleet nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' is nu te zien
Series / Specials

Eindelijk: De compleet nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' is nu te zien

The Acolyte verkent de geheimen van de Force tijdens de High Republic Era.

Er is een nieuwe serie in het Star Wars-universum, en dus zijn hier 5 dingen die je moet weten voordat je The Acolyte gaat kijken:

Waar gaat de serie over?


The Acolyte is de nieuwste serie van Disney+ en belooft kijkers mee te nemen naar de 'dark side' van een 'galaxy far, far away'. Het speelt zich af aan het einde van de High Republic Era, een tijdperk waarin de Jedi Order op zijn hoogtepunt was. De serie verkent de geheimen van de Force en de opkomst van de 'dark side'.

Wanneer was de High Republic Era?


De gebeurtenissen in The Acolyte vinden plaats aan het einde van de High Republic Era, een periode die zich ongeveer 200 jaar vóór de gebeurtenissen in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace afspeelt, binnen de film canon.

Wie spelen er in de serie?


In The Acolyte schittert Lee Jung-jae als Jedi Master Sol, bekend van zijn rol in onder andere Squid Game. Amandla Stenberg, bekend van haar rol in The Hunger Games, vertolkt Mae, een gevaarlijke krijger uit het verleden van een Jedi-meester. Rebecca Henderson, bekend van haar werk in Russian Doll, brengt Jedi Master Vernestra Rwoh tot leven. En Joonas Suotamo, bekend als Chewbacca in de recente Star Wars-films, vertolkt de Wookiee Jedi Kelnacca. Last but not least, Dafne Keen, bekend van haar optreden in Logan, brengt Jedi Padawan Jecki tot leven.

Voor wie is deze serie?


The Acolyte is bedoeld voor zowel langdurige Star Wars-fans als nieuwkomers in het universum. Uiteraard is deze serie natuurlijk het kijken waard voor alle fans van Star Wars, maar ook voor nieuwe fans voor wie dit wellicht de eerste serie is.

Is de serie te bingen?


Ja, het is perfect om te bingen. Met één seizoen van ongeveer 8 tot 10 afleveringen, elk met een geschatte lengte van 45 minuten tot een uur, kun je de hele serie in één weekend bekijken. Dus haal je lightsaber tevoorschijn en maak je klaar voor een epische marathon door de duisternis van het Star Wars-universum.



Deze nieuwe toevoeging aan het Star Wars-universum, zal vanaf dinsdag 4 juni te zien zijn op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Acolyte staat nu op Disney+: heb jij de eerste aflevering al gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen