search
Vergeten en ijzersterke mysterieserie scoort 100%: "Deze speelt zijn kaarten erg goed"
Series / Nieuws

Vergeten en ijzersterke mysterieserie scoort 100%: "Deze speelt zijn kaarten erg goed"

'The Order' is een serie vol magie, monsters en andere horror.

Hou je wel van een serie waarbij je de helft van de tijd niet durft te kijken? Dan is de horror-dramaserie The Order de perfecte aanrader voor jou. De griezelige serie krijgt trouwens ook de perfecte score op Rotten Tomatoes.

Seizoen 1 van horrorserie The Order ging in 2019 in première op Netflix, bestaande uit 10 afleveringen. Het jaar daarop volgden opnieuw 10 afleveringen in een tweede seizoen.

Weerwolven en donkere magie


De serie gaat over de student Jack Morton (Jake Manley), die lid wordt van de Hermetic Order of the Blue Rose. Dat is een geheim en mysterieus genootschap dat magie onderwijst en uitvoert, geleid door Jacks vervreemde vader.

Het doel van zijn lidmaatschap is het wreken van de dood van zijn moeder. Jacks komt terecht in een wereld vol monsters en intrige. Als hij echter dieper in de geschiedenis van de organisatie duikt, komt hij achter andere familiegeheimen.

100%


Door deze ontdekking komt hij terecht in een ondergrondse strijd tussen weerwolven en de magische donkere kunsten.
In dit gevecht krijgt hij assistentie van Alyssa (Sarah Grey). Zij is een tourgids op de universiteit van Belgrave en ook lid van de Order.



Op Rotten Tomatoes krijgen beide seizoenen de perfecte score van 100%. Volgens recensent Michael Ahr van Den of Geek speelt de serie zijn kaarten goed, met innemende personages en meeslepende paden die gecreëerd worden voor het hoofdpersonage.

Seizoen 3?


Ondanks deze goede score, besloot Netflix de serie in november van 2020 helaas te cancellen. De reden daarvoor is niet bekend, maar het heeft waarschijnlijk te maken met de kijkcijfers. Op Twitter deelde maker Dennis Heaton hoe seizoen 3 verder zou zijn gegaan.

Bekijk The Order op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Order is inderdaad een steengoede serie

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen