search
Een mogelijk vervolg op 'The 100': alles wat je erover moet weten
Series / Specials

Een mogelijk vervolg op 'The 100': alles wat je erover moet weten

Er zijn geruchten dat 'The 100' zou terugkomen, maar is dat wel zo?

De post-apocalyptische dramaserie The 100 eindigde bijna vier jaar geleden met een zevende en laatste seizoen. De opnames ervan werden vlak voordat de pandemie aankwam afgerond. De serie eindigde zo met een totaal van 100 afleveringen, maar nu denken enkele fans dat het terugkomt.

De geruchten over een achtste seizoen van The 100 ontstonden eerder dit jaar dankzij een video van actrice Marie Avgeropoulos die op een stoel stond en haar iconische zin "We're back bitches!" uitriep. De zin werd gezegd door haar personage Octavia tijdens de eerste aflevering van The 100 toen de groep voor het eerst in decennia de aarde en het zonlicht betrad.

Conageddon


Toen de fans Avgeropoulos opnieuw de zin hoorden uitroepen, gingen sommigen geloven dat ze een comeback voor The 100 aankondigde, maar helaas is dat niet het geval. De clip was half maart dit jaar opgenomen op Conageddon 4 (een conventie in Boston gewijd aan The 100) en was eenvoudigweg Avgeropoulos die haar iconische zin uitsprak voor het publiek.

Showrunner Jason Rothenberg legde eerder aan Collider uit dat de beslissing was genomen om The 100 te beëindigen omdat ze "hun welkom niet wilden overschrijden" en het verhaal te lang wilden laten voortduren: "Het is een lange tijd om het verhaal te vertellen van één groep personages. We wilden ook niet te lang doorgaan en een serie worden die afleveringen maakt in seizoen 10 en 12, en nog verder, enkel om het te doen."

Klaar


Rothenberg voegde eraan toe dat hij nooit had ontdekt of de studio's en het netwerk The CW seizoen 8 groen licht zouden hebben gegeven, maar hij neemt aan dat ze dat wel zouden hebben gedaan. Dat gezegd hebbende, voelde de showrunner zich ‘klaar’ om het verhaal na seizoen 7 te beëindigen:

@yourboyyjustin We’re back bitches! #the100 #conageddon4 @Conageddon March 15-17th, 2024 ♬ original sound - Justin Harper


"Dit was waar het moest stoppen. Ik weet niet of de studio en het netwerk ons ​​door zouden hebben laten gaan voor seizoen 8. Ik neem aan dat ze dat wel zouden hebben gedaan. Ze waren vriendelijk genoeg om ons zestien afleveringen te laten maken, om dat jaar aflevering 100 te bereiken, dus ik neem aan dat ze waarschijnlijk meer hadden gewild, maar we waren er klaar voor om te stoppen."

Prequel-spin-off


De kans is dus klein dat The 100 terugkeert voor seizoen 8 in 2024 of later, aangezien de serie kon eindigen met de conclusie die Rothenberg had gehoopt te leveren. Voordat seizoen 7 van The 100 uitkwam, waren er wel plannen voor een spin-offserie.



Deze spin-off-serie van The 100 ging in oktober 2019 in ontwikkeling bij The CW onder leiding van Rothenberg met plannen om de titelloze prequel te lanceren met een pilot in de hoofdserie. Die aflevering werd in 2020 uitgezonden in aflevering 8 van seizoen 7, getiteld Anaconda, waarin werd teruggeblikt op de begindagen van de apocalyps en de Second Dawn Bunker, net zoals de potentiële spin-offserie zou hebben gedaan.

Nucleaire apocalyps


De aflevering introduceerde ons op een aantal personages die waarschijnlijk de hoofdrolspelers van de spin-offserie zouden zijn geweest. Zo heb je Callie (Iola Evans), Reese (Adain Bradley) en August (Leo Howard).



Het uitgangspunt van de spin-offserie was om 97 jaar vóór The 100 te beginnen met de nucleaire apocalyps voordat het een groep overlevenden ter plaatse zou volgen terwijl ze leerden leven in deze nieuwe wereld en vochten om een nieuwe en betere samenleving te creëren.

Geannuleerd


Helaas werd in november 2021 bevestigd dat de spin-offserie, die de titel The 100: Second Dawn zou hebben, geen vooruitgang boekte bij The CW en werd het geannuleerd. Zonder dat er een spin-offserie in de maak is en seizoen 8 niet waarschijnlijk lijkt, lijkt The 100 dood te zijn bij The CW, althans voorlopig. Want je weet maar nooit dat het terug komt. Kijk maar naar Orphan Black.



The 100 was nog tot vorig jaar te vinden op Netflix, maar is nu op dit moment niet meer te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland. Je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray en je weet maar nooit of de serie in de toekomst zal terugkeren naar de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij een nieuwe serie willen zien in de wereld van The 100?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen