search
Data-acteur Brent Spiner: "Dat was het moment dat de fans klaar met 'Star Trek' waren"
Series / Featured

Data-acteur Brent Spiner: "Dat was het moment dat de fans klaar met 'Star Trek' waren"

Deze 'Star Trek'-productie was een bruut ontwaken voor de acteur.

In het boek 'Star Trek: All Good Things. A Next Generation Companion' biedt artikelen, interviews en nog veel meer over Star Trek: The Next Generation. De meest populaire serie uit de franchise liep gedurende zeven seizoenen en telde vier films.

Brent Spiner, die Data speelde in de serie, was ook achter de schermen bij de franchise betrokken. Samen met John Logan en Rick Berman ontwikkelde de acteur het verhaal voor Star Trek: Nemesis (2002). Wegens de teleurstellende ontvangst bleek de vierde film tevens de laatste.

Jaren later


Voor de acteur was het behoorlijk slikken. Spiner: "We wilden een film maken voor de fans, aangezien zij onze voornaamste doelgroep waren die trouw naar de bioscoop kwam. En wat gebeurde er: ze kwamen niet! Dat was een duidelijk teken dat ze klaar waren met ons [de cast van 'TNG']".

Naast de slechte kritieken opende Star Trek: Nemesis ook nog eens zwak, iets wat nog nooit eerder was gebeurd. Spiner voegde er aan toe deze ervaring de bevestiging vormde dat de fans iets nieuws wilden. De cast van Star Trek: TNG keerde overigens jaren later terug, in Star Trek: Picard (2020).

Onderhandelingen


De USS Enterprise onderneemt een vredesmissie op Romulus. Recent heeft Shinzon (Tom Hardy) het rijk overgenomen en heeft de Federatie uitgenodigd voor diplomatiek overleg. Eenmaal aangekomen blijkt de situatie bizarder dan men had aangenomen.



Star Trek: Nemesis kun je bekijken op Pathé Thuis. Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Star Trek: Nemesis is een baggerserie

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen