search
"Het was werkelijk mijn ergste nachtmerrie", zei Jodie Foster over een specifieke 'True Detective'-scène
Series / Nieuws

"Het was werkelijk mijn ergste nachtmerrie", zei Jodie Foster over een specifieke 'True Detective'-scène

Het was een verschrikkelijke beproeving, maar ze zou het zo weer doen.

Acteurs en actrices moeten vaak veel van henzelf geven, en in sommige gevallen gaat dat erg ver. Zo ook voor actrice Jodie Foster, die in seizoen vier van True Detective voor een scène de grenzen van haar comfort opzocht.

Het gaat allemaal om de laatste aflevering van seizoen vier. Er gebeurde namelijk veel in de zenuwslopende seizoensfinale van True Detective: Night Country. Door een reeks spannende en onverwachte wendingen onthult het personage van Jodie Foster de schokkende waarheid achter de mysterieuze gebeurtenissen in het kleine stadje.

Water en kou


In een specifieke scène tijdens een storm bij het onderzoeksstation, ondergaan Danvers, gespeeld door Jodie Foster, en Navarro, gespeeld door Kali Reis, een angstaanjagende beproeving wanneer ze zonder warmte, stroom of uitweg vastzitten.

In een recent interview vertelde Foster over de scène die haar vanaf de eerste lezing van het script al nerveus maakte. Ze beschreef haar ervaring van de gedurfde duik in ijskoud water toen ze naar het project gevraagd werd.

Allergrootste nachtmerrie


Foster vertelde: "We filmden de scène in een grote tank. Het is helemaal donker, misschien 50 meter diep. Ik werkte met een duiker die uitlegde hoe we onze adem in moesten houden, en in het geval van problemen mij pas kon redden als de regisseur "cut" zou roepen."



Foster vervolgt: "Ze wogen elke jas af zodat ik niet naar de oppervlakte kon stijgen, en ik had grote laarzen aan. Wat ik niet had voorzien, was dat ik niets voor me kon zien. Het was echt mijn ergste nachtmerrie. Meestal als je denkt dat iets erg wordt, valt het uiteindelijk wel mee. Maar dit was oprecht verschrikkelijk."

Geslaagd seizoen


Uiteindelijk is de actrice wel trots op de scène en wat zij met haar collega's heeft neergezet. Ondanks het werken met ervaren professionals bleek het werken aan Night Country in zijn geheel zwaar, maar ze zou het zo weer doen.



Bekijk alle afleveringen van True Detective: Night Country op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: True Detective: Night Country is beter dan het eerste seizoen

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen