search
De heldhaftige sciencefictionserie 'Pandora' met prachtige actrice sloeg de plank volledig mis: Slechts 14% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De heldhaftige sciencefictionserie 'Pandora' met prachtige actrice sloeg de plank volledig mis: Slechts 14% op Rotten Tomatoes

Ondanks dat het eerste seizoen slecht ontvangen werd, kreeg 'Pandora' toch nog een tweede seizoen.

Een goede sciencefictionserie maken is niet altijd even gemakkelijk, zoals de makers van Pandora hebben aangetoond. Zelfs met een prachtige actrice in de hoofdrol was Pandora een grote flop.

Pandora werd gemaakt door Mark A. Altman en Steve Kriozere. Het ging in première in 2019 op het Amerikaanse netwerk the CW. Priscilla Quintana is de prachtige actrice die de hoofdrol speelt van Jacqueline "Jax" Zhou alias Pandora. Ook te zien in de serie zijn Oliver Dench, Raechelle Banno, John Harlan Kim, Ben Radcliffe en Noah Huntley.

Verhaal


Pandora speelt zich af in 2199 en gaat over een jonge vrouw genaamd Jax die een aanval op de kolonie New Portland overleeft, de planeetkolonie waar ze woonde. Ze verliest haar ouders bij de aanval en besluit zelf onderzoek te doen nadat het officiële onderzoek zonder conclusie eindigt.

Jax keert terug naar de Aarde en schrijft zich in bij de Space Training Academy als student, waar ze nieuwe vrienden maakt die haar helpen in haar avonturen en vijanden die achter haar geheim aan zitten. Al snel ontdekt ze dat er dingen zijn over zichzelf die ze niet kent of begrijpt.

Negatieve reacties


Pandora werd een flop en kreeg heel wat negatieve reacties. Op Rotten Tomatoes heeft de serie dan ook een lage score van 14%. Daniel Fienberg van The Hollywood Reporter bekritiseerde de serie vanwege "enkele van de goedkoopste en meest vlakke visuele effecten."



Hij voegde eraan toe: "Er is geen personage dat ik bijzonder leuk vond, geen relatie die bijzonder interessant lijkt en er is geen mysterie in de pilot waarop ik graag antwoorden zou willen krijgen."

Tweede seizoen


Ondanks de slechte ontvangst en reacties, werd Pandora vernieuwd voor een tweede seizoen dat uitkwam in 2020. In 2021 werd bekend dat Pandora na twee seizoenen stilzwijgend was geannuleerd door The CW.



Later dat jaar kondigden de producenten van Pandora plannen aan om een ander netwerk te zoeken voor seizoen 3, waarbij de productie naar verwachting begin 2022 zou beginnen, maar er gebeurde niets. Pandora eindigde dus na twee seizoenen en 23 afleveringen.

Kijken?


Wil je ondanks de slechte ontvangst Pandora zien? De serie is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de scifi-serie Pandora gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen