search
Hoe verging het 'Ramsay Bolton' na zijn psychopathische en gehate rol in 'Game of Thrones'?
Series / Specials

Hoe verging het 'Ramsay Bolton' na zijn psychopathische en gehate rol in 'Game of Thrones'?

Wat heeft acteur Iwan Rheon allemaal gedaan sinds zijn beruchte rol in 'Game of Thrones'?

Het spelen van een bepaalde rol kan een grote impact hebben op de carrière van een acteur, zowel in positieve als negatieve zin. Acteur Iwan Rheon zul je vooral kennen als de gehate schurk Ramsay Bolton in Game of Thrones, maar wat heeft hij sindsdien gedaan?

De acteercarrière van de Welshe acteur begon in het theater. Als kind speelde hij in verschillende producties. Zijn eerste acteerwerk op het scherm was in de serie Misfits in 2009.

Psychopatische schurk


In 2013 begon hij aan zijn rol van Ramsay Bolton in Game of Thrones. Rheon kreeg zelf lovende kritieken, maar over zijn personage kan niet hetzelfde gezegd worden. Ramsay wordt vaak gezien als een van de meest verschrikkelijke en psychopatische schurken uit de serie.

In eerste instantie had Rheon auditie gedaan voor Jon Snow, maar hij verloor van Kit Harington. Uiteindelijk kreeg hij dus de rol van Ramsay. Rheon was in de beruchte rol te zien tot en met het zesde seizoen in 2016.

Nieuwe serie


Na Game of Thrones is hij blijven acteren, maar hij wist tot nu toe nog niet zo'n grote rol als Ramsay te bemachtigen. In 2017 speelde hij in de Marvel-serie Inhumans. Twee jaar later speelde hij Mötley Crüe-gitarist Mick Mars in The Dirt.



Zijn meest recent uitgekomen acteerproject was Men Up, een televisiefilm van de BBC over de eerste klinische testen voor het medicijn Viagra in 1994. Binnenkort is Rheon bovendien te zien in de serie Those About to Die.

Andere activiteiten


Naast zijn acteerwerk maakt Rheon al sinds zijn 16e muziek. In 2015 bracht hij zijn eerste album uit, genaamd Dinard. In 2018 kreeg de acteur een zoon met actrice Zoe Grisedale.

Those About to Die verschijnt in juli op Prime Video. Game of Thrones bekijk je op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Ramsay Bolton is de grootste psychopaat in Game of Thrones

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen