search
Vreemd: In de Superman-serie 'Smallville' was één essentieel onderdeel nooit te zien
Series / Featured

Vreemd: In de Superman-serie 'Smallville' was één essentieel onderdeel nooit te zien

De succesvolle DC-serie liep tien seizoenen waarbij dit cruciale onderdeel totaal genegeerd werd.

Het is verleidelijk om Smallville te omschrijven als een verhaal over de tienerjaren van Superman. Daarmee wordt de plank echter behoorlijk misgeslagen, aangezien Superman in geen velden of wegen te bekennen was.

Smallville ging over de tiener Clark Kent (Tom Welling) die probeerde uit te vinden wie hij zelf was en het leren kennen van zijn vermogens maakte daar een onderdeel van uit. De uitvoerend producenten Alfred Gough en Miles Millar hadden een bijzondere regel ingesteld, namelijk 'no flights, no tights' ('geen vliegtochtjes en geen leggings').

Krachten ontdekken


Clark ontdekt zijn vermogens en de tiener leert ze beheersen. Denk hierbij aan een bovennatuurlijk sterk gehoor en de mogelijkheid om vuur uit zijn ogen te laten schieten. In tegenstelling tot andere bewoners van Krypton kan hij in de serie echter niet vliegen.

Clark bestrijdt de misdaad als The Blur, waarbij hij kleding draagt die rood en blauw is, maar er is geen sprake van de vertrouwde Superman-outfit. Gough en Millar bespraken dit van tevoren met hoofdrolspeler Welling voor de start van de serie. Je zou kunnen zeggen dat Superman in Smallville niet echt bestaat.

Uitzonderlijke kijk


De makers hadden overigens een goede reden om voor deze invalshoek te kiezen. Gough en Millar hadden het gevoel dat Clark zich anders niet als normale tiener zou kunnen ontwikkelen. Om deze reden stelden zij de 'no flights, no tights'-regel in, die bijdroeg aan een uitzonderlijke kijk op het verhaal van Superman.

Bekijk op instagram


Smallville kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Smallville is de beste Superman-serie tot op heden

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen