search
Nieuwste serie op Disney+ heeft "bijtende humor" en Karl Lagerfeld
Series / Nieuws

Nieuwste serie op Disney+ heeft "bijtende humor" en Karl Lagerfeld

Becoming Karl Lagerfeld volgt het leven van de beroemde modeontwerper met kritiek gemengde recensies.

Karl Lagerfeld is een bekende naam voor iedereen die van mode houdt. De Duitse modeontwerper stond in de jaren 70 in de spotlight in Parijs door zijn ontwerpen. Zijn critici net zo onder de indruk van dit gloednieuwe biografisch drama als van Lagerfelds ontwerpen?

Becoming Karl Lagerfeld is gemaakt door Isaure Pisani-Ferry, Jennifer Have en Raphaëlle Bacqué. De serie volgt het leven en het succes van de beroemde modeontwerper. Daniel Brühl, die meerdere prijzen heeft gewonnen voor zijn acteerwerk, schittert in de rol van Lagerfeld.

Rotten Tomatoes


Critici op Rotten Tomatoes zijn helaas niet de grootste fans van Becoming Karl Lagerfeld. Zij geven dit biografisch drama namelijk een ietwat magere score van 60% (op het moment van schrijven).

Volgens Leila Latif van Guardian is Becoming Karl Lagerfeld de perfecte serie voor mensen die niet bekend zijn met de wereld van high-fashion. "[H]et is een toegankelijke serie en je hoeft niet veel meer te weten dan enkele namen om al hun prachtige jurken en de bijtende humor te genieten."

Decadent en onstuimig


"[De serie] ziet er fantastisch uit. Het zijn onstuimige, decadente, bitchy, met jaloezie beladen, high society, competitieve grappen met hoge inzet. Met moordende outfits en lef van Diana Ross op de soundtrack", aldus Victoria Moss van London Evening Standard.



Hoe komt het dan dat veel critici toch niet onder de indruk waren? Joel Keller van Decider legt dit uit: "[W]e zijn er niet eens zeker van of er genoeg conflicten zijn om drama te creëren voor mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Lagerfeld."

Disney+


Ben je toch benieuwd geworden naar de wereld van mode, drama en verraad? Stream dan Becoming Karl Lagerfeld op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Eentje voor op je watchlist?

  • Zeker

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niets voor mij

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen