search
Nieuwe Disney+-serie zorgt voor teleurgestelde kijkers
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+-serie zorgt voor teleurgestelde kijkers

Nieuw talent schittert in serie Queenie, geliefd door critici maar teleurstellend voor kijkers.

Nieuw talent is bij elkaar gekomen voor de gloednieuwe serie Queenie. Is het de moeite waard om Queenie te kijken of kun je beter een andere serie opzetten? Critici op Rotten Tomatoes geven hun eerlijke mening.

Queenie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Candice Carty-Williams. Veel lezers zagen overeenkomsten tussen Queenie en Bridget Jones, maar toch zijn het twee heel andere verhalen en personages. Queenie is een 25-jarige Jamaicaanse Britse vrouw in Zuid-Londen. Ze is onderdeel van twee culturen, maar valt tegelijk ook overal net buiten de boot.

Rotten Tomatoes


Kijkers op Rotten Tomatoes waren diep teleurgesteld en gaven de serie een pijnlijke 36%. Echter, critici zijn super enthousiast over Queenie. Zij belonen de serie met een score van 79% (op het moment van schrijven).

Dan Einav van Financial Times omschrijft de serie als volgt: "Deze [...] serie is meer dan alleen een Gen-Z-versie van een bekend quarterlife-crisisverhaal. Het is ook een moderne reflectie op hoe het voelt om routinematig te worden buitengesloten, over het hoofd gezien, betutteld en gedenigreerd te worden als een jonge zwarte vrouw."

Kritiek en lof


De serie krijgt vooral kritiek op het script. Zo schrijft Rachel Cooke van New Statesman dat de serie "niet grappig of ontroerend is; de plot, evenals de dialoog, is grof [...]; de karakterisering komt gevaarlijk dicht bij karikatuur."



Andere critici, zoals Pat Stacey van Irish Independent zijn zeer positief over het onderwerp: "Queenie is ruiger, rauwer en eerlijker over grotere en belangrijkere onderwerpen dan alleen het liefdesleven van het hoofdpersonage." De serie is namelijk niet bang om onderwerpen zoals ras en klasse aan te kaarten.

Disney+


Ben je benieuwd geworden naar dit complexe personage? Stream dan Queenie op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Queenie al proberen te kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen