search
In 2015 was de film 'Limitless': deze serie maakte er helaas misbruik van
Series / Specials

In 2015 was de film 'Limitless': deze serie maakte er helaas misbruik van

De serie 'Limitless' speelt zich af na de gebeurtenissen van de gelijknamige film.

Het is niet omdat de film een groot succes was, dat de serie dat ook zal zijn. In 2015 kwam de serie Limitless uit, die een spin-off is van de gelijknamige film uit 2011. Het speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen van de film af en liep slechts één seizoen. Het was dus niet zo'n succes als de film.

Limitless is gemaakt door Craig Sweeny met Jake McDorman in de hoofdrol. Bradley Cooper hernam in de serie zijn rol als U.S. Senator Edward "Eddie" Morra, die hij speelde in de film. Het is dankzij Cooper, die ook uitvoerend producent van de serie is, dat McDorman de rol kreeg. Ze kenden elkaar doordat ze samenwerkten aan de film American Sniper (2014). Cooper raadde toen McDorman aan voor de hoofdrol, die hij vervolgens ook kreeg.

Verhaal


Limitless volgt Brian Finch (McDorman), een 28-jarige worstelende muzikant met een burn-out. Hij wordt geïntroduceerd tot NZT-48, een wondermiddel dat hem toegang geeft tot elke neuron in zijn brein. Gedurende twaalf uur na het innemen van de pil wordt hij de slimste persoon ter wereld, in staat om elk detail van zijn leven perfect te herinneren en in staat tot buitengewone sprongen van intuïtie en redenering.

Met de mysterieuze Amerikaanse senator Eddie Morra (Cooper) die hem een immuniteitsshot geeft om de dodelijke bijwerkingen van NZT tegen te gaan, gebruikt Brian zijn verbeterde vaardigheden om FBI Special Agent Rebecca Harris (Jennifer Carpenter) te helpen. De FBI weet niets van het immuniteitsshot en Brian moet worstelen om beide werelden gescheiden te houden.

Gemengde reacties


Naast Cooper was Neil Burger, die Limitless (2011) regisseerde, ook van plan om terug te keren als regisseur voor de pilot. Hij haakte echter af om de pilot voor Billions (2016) te regisseren. Marc Webb verving hem. Limitless was uiteindelijk niet zo'n groot succes als de film en werd na het eerste seizoen, bestaande uit 22 afleveringen, geannuleerd.



Limitless ontving gemengde recensies van critici. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 58%. De consensus van de critici op de website luidt: "Zelfs met een sympathieke held kan Limitless zijn geloofwaardigheid-strapazerende premisse en wankele, gatenrijke verhaal niet overwinnen."

Kijken?


Limitless is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Hollywood bewijst met dit soort series dat de originaliteit tot het dieptepunt is gedaald

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen